Поки розраховуватись за проїзд без готівки у електротранспорті Житомира зможуть власники картки Visa

Житомир першим в своєму регіоні впроваджує безконтактну систему оплати за проїзд в комунальному громадському транспорті. 

Сьогодні у міській раді відбулась зустріч представників мерії та Приватбанку і компанії Visa.

“Така система є в Лондоні та трьох містах Чехії. Це найсучасніша система”, – сказав представник компанії Visa Дмитро Кріпак. 

Керівник регіонального представництва Приватбанку  Вадим Хиля повідомив, що оплата в комунтранспорті здійснюватиметься за технологією  PayPass.

“Також у плані запровадження технології розрахунку QR-кодом. Приватбанк видав під цей проект 2500 карток для оплачування проїзду і в подальшому також видаватиме”, – сказав він.

Правда, поки використовувати можна тільки картки Visa, інші платіжні системи плануюється запустити після завершення пілотного проекту.

Мер Сухомлин в свою чергу подякував усіх за підтримку проекту безконтактної системи оплати в громадському транспорті. За його словами, міська рада планує перевести всі платежі за проїзд в міському комунальному транспорті в безготівковий розрахунок.

Та все ж виникає питання, а чи не впаде попит на проїздні квитки, які  так довго піарили у міській раді?

Але мер запевняє, що ні, бо міська рада планує деференціювати способи оплати за проїзд.

“Впровадження однієї системи не призведе до зниження попиту на розрахурок в інших системах“, – зазначив Сухомлин. 

Також мер розповів, що в подальшому відмовляться і від послуг кондукторів: “Поки ми не видамо всім пенсіонерам ці картки – працюватимуть кондуктори. Потім в салоні поставиться банківський термінал – і може йти мова про те, щоб відмовитись від них”.