Способи лікування фіброміоми

Як лікувати фіброміому матки? Це питання цікавить багатьох жінок, які страждають від цієї хвороби.

Варто знати, що при лікуванні лейоміоми лікарі клініки Біляка http://bilyak.com.ua/ використовують як  медикаментозну терапію, так і  проведення операції. В клініці  проводять якісне обстеження професійнали, тому лікування фіброміоми варто довірити саме їм.

Показання до медикаментозного лікування хворих вважаються:

розміри порожнини матки менше 16 тижневої вагітності;

відсутність в дітородному органі ракових новоутворень;

відсутність тиску на ближні внутрішні органи;

відсутність померлих вузликів фіброміоми;

довге зростання утворень;

відсутність гострих інфекційних активно розвиваючих процесів.

Призначаючи пацієнтці ліки, лікар домагається того, щоб матка почала скорочуватися і кров надходила до фіброміома. Для досягнення цих цілей можуть застосовуватися такі ліки, як Кальцію хлорид, Кальцію глюконат і ін. Крім того, пацієнткам, в залежності від картини фіброміоми, її клінічних проявів, можуть бути призначені гормональні препарати, залізовмісні засоби і вітаміни.

Медикаментозна терапія при фіброміомах різного розміру проводиться спеціальним курсом, тривалість якого становить приблизно 2 роки. Жінці потрібно дуже відповідально поставитися до лікування даного маточного утворення, і для контролю стану пухлини необхідно регулярно відвідувати гінеколога.

Якщо лікування медикаментозним методом неможливо, то можна провести оперативне втручання. Це може бути як щадне втручання, при якому матка зберігається, так і повне її видалення. Тип хірургічного втручання залежить від клінічних ознак хвороби, показань або протипоказань до проведення операції, а також бажання хворий мати потомство.

При акуратному втручанні виконується видалення основи фіброміоми або ж блокування судин, які постачають пухлину кров’ю. Однак варто знати, що подібна процедура не гарантує відсутності виникнення рецидиву в майбутньому.