Тканини, з яких шиють постільну білизну

Поговоримо про тканини, з яких шиють постільну білизну.

Бязь – найпростіший і добротний матеріал для пошиття постільної білизни. Це 100% бавовна. Найголовніший недолік бязі – вона грубувата в порівнянні з іншими тканинами. Але зате вона практична і недорого коштує. При купівлі постільної білизни з бязі звертайте увагу на її щільність. Ми б не радили купувати постільну білизну з щільністю нижче 115-120 г на м2, така білизна може коштувати недорого, але воно недовговічна. 

Наступний популярний матеріал для пошиття постільної білизни – це поплін. Поплін трохи дорожчий бязі, м’якший і ніжніший в порівнянні з нею. Також він є 100% бавовною, і більш приємний в експлуатації. Поплін також буває різної щільності – звертайте на це увагу.

Після попліну потрібно обов’язково сказати про перкаль – дуже приємний при тактильному контакті зі шкірою, з дуже міцної бавовни. Перкаль вважається більш дорогим матеріалом, ніж поплін, на зовнішній вигляд перкаль виглядає багатше.

Постельное белье Киев от интернет-магазина ISSI – это широкый выбор, качество и долговечность. Выбрать можна любую ткань по разным ценам.

Потім йде улюблений багатьма сатин. Його ще називають «Єгипетським шовком». Зовсім інша плетіння нитки, шовковистий на дотик. Сатин в ціновій категорії приблизно рази в 2-4 дорожче бязі. Сатин буває наступних видів: страйп-сатин (в смужку), сатин-гофре (яка не потребує прасування дуже приємна тканина), розкішний сатин-жаккард, мако-сатин (більш щільний у порівнянні зі звичайним сатином), однотонний сатин і сатин з 3Д малюнком. Вартість у різних виробників постільної білизни з сатину може сильно відрізнятися між собою. На це впливає впізнанність і розкрученість бренду, якість пошиття, вартість упаковки, щільність і країна-виробник сировини.

Також  ще є фланелева постільна білизна – дуже м’яка, тепла і затишна, більше підходить на холодну пору року.