Трамп особисто “закрив” три дипломатичних представництва Росії в США

Рішення закрити три дипломатичних представництва Росії, в тому числі генконсульство країни в Сан-Франциско, президент США Дональд Трамп ухвалив особисто. Про це йдеться у заяві Білого дому, передає Reuters, пише Тиждень.

Держдеп США заявив про рішення закрити російське генконсульство в Сан-Франциско і представництва у Вашингтоні і Нью-Йорку напередодні, 31 серпня. У відомстві пояснили, що США таким чином повністю виконали рішення уряду Російської Федерації скоротити чисельність американської дипломатичної місії в Росії.

Генеральне консульство Росії в Сан-Франциско оголосило про припинення прийому відвідувачів з п’ятниці, 1 вересня. Там це рішення назвали “недружнім кроком” з боку американської влади і заявили, що це “боляче вдарить” по російським громадянам, які проживають в цьому консульському окрузі.

Нагадаємо, що Росія звернулася до США з пропозицією до 1 вересня скоротити свій дипломатичний персонал до 455 осіб. Згодом президент Росії Владімір Путін заявив, що РФ повинні залишити 755 працівників американських дипломатичних представництв.