Залякування ядерною зброєю: США пом’якшують санкції

Сполучені Штати оприлюднили проект нових санкцій проти Північної Кореї, який вони закликають ухвалити в понеділок на засідання Ради Безпеки ООН.

Про це повідомляє AFP.

Дипломати повідомили, що в новому проекті пом’якшені найсуворіші заходи з початкової пропозиції, з можливим поступовим введенням потенційно руйнівного ембарго на поставки нафти до Північної Кореї.

Після чотирьох днів переговорів, зокрема з Пекіном та Москвою, було скасовано заморожування активів лідера Кіма Чен Ина, що було запропоновано у попередньому проекті.

У новому тексті також пом’якшені заходи щодо ситуації з північнокорейськими працівниками за кордоном та щодо солових перевірок суден, підозрюваних у перевезенні вантажу, забороненого ООН.

Новий проект містить заборону на експорт текстильних виробів, яку Вашингтон висунув спочатку.

Окрім цього, Північна Корея заявила, що змусить США “заплатити високу ціну”, в разі, якщо Рада безпеки ООН ухвалить проект резолюції щодо посилення санкцій проти КНДР, запропонований Вашингтоном.

Про це йдеться в заяві МЗС КНДР, повідомляє ЦТАК.

“Санкціями і тиском США хочуть повністю знищити суверенітет КНДР”, – заявили в МЗС.

“КНДР розробила і удосконалила надпотужну термоядерну зброю як засіб стримування постійно зростаючих ворожих дій і ядерної загрози з боку США і запобігання небезпеці ядерної війни, яка нависла над Корейським півостровом і регіоном”, – повідомили в Північній Кореї.

У КНДР зазначили, що “уважно стежать за діями США”.