Завтра у Житомирі відбудеться допрем’єрний показ українсько-італійського фільму

З 14 вересня у вітчизняний кінотеатрах можна буде побачити україно-італійську стрічку «Ізі» режисера Андреа Маняні, яка вийде в 50 містах України на 120 копіях.

13 вересня в кінотеатрі «Україна» відбудеться допрем’єрний показ українсько-італійського фільму «ІЗІ» та зустріч з міжнародною творчою групою.

«ІЗІ» – це перша офіційна копродукція України з Італією на державному рівні – зукраїнського боку вона фінансувалася Державним агентством з питань кіно, а з італійського – Міністерством культури. 

Ця копродукція також перша для Мінкульту Італії, де воно не виступає мажорітарієм: 58% забезпечила українська сторона (з яких 20% – від Держкіно і 38% від виробничої компанії FreshProduction), а 42% – від італійської (крім Мінкульту Італії, фільм допоміг профінансувати регіональний аудіовізуальний фонд Фріулі-Венеція-Джулія). Виробництвом на території Італії займалися компанії Bartlebyfilm та PilgrimFilm.

Більша частина зйомок відбувалася на території України (по-під Львовом іТрускавцем, де бажання допомогти виявила Трускавецька фільмкомісія). Ілише десята частина зйомок пройшла в Італії.

З ким буде зустріч:

1. Юлія Чернявська (продюсер, Україна)
2. Андреа Маньяні (режисер, Італія)
3. Нікола Ночелла (актор, Італія)
4. Кьяра Барбо (продюсер, Італія)
5. Олег Щербина (продюсер, Україна)
6. Ярослав Підгора-Ґвяздовський

Програма заходу:

18:00 Прес-конференція з міжнародною творчою групою.
19:00 Показ фільму «ІЗІ».
20:30-21:00 Спілкування з міжнародною творчою групою.

Вхід по запрошенням.

Запрошення можна отримати в Управлінні культури Житомирської міської Ради та Житомирському коледжі культури і мистецтв ім. Івана Огієнка (ауд. 16).