Житомирський губернатор подивився, як зробили ремонт школи, на який витратили майже 9 мільйонів

Разом з учнями Ємільчинської загальноосвітньої школи №1 голова ОДА Ігор Гундич взяв участь у святі першого дзвоника. Цьогоріч свято відбулось у новому форматі – без виступів чиновників і з акцентом на першокласників.

Оглянули оновлену школу, а також відвідали перші уроки школярів голова ОДА Ігор Гундич та голова обласної ради Володимир Ширма, які сьогодні, 1 вересня, перебували з робочою поїздкою в Ємільчинському районі.

«Ємільчинська школа – це один із тих символів змін, які відбуваються у нашій державі і області. Це наглядний приклад того, що попри складну ситуацію на сході, наша країна реалізує реформи, які не можна не побачити. Саме в таку школу, упевнений, матимуть бажання ходити діти. Адже школа тепер не просто утеплена, а й креативно оформлена зовні, має нові кабінети і нове обладнання всередині», – сказав голова ОДА Ігор Гундич.

Ємільчинська школа є одним із 33 проектів, які Житомирщина реалізує цьогоріч за кошти ДФРР.

На реконструкцію школи за 2 роки спрямовано 8,6 млн грн із ДФРР, обласного та місцевого бюджетів. У закладі проведені ремонтні роботи з реконструкції будівлі школи та оновлення фасаду приміщення.

«Із 2017 року ми запровадили комплексний підхід: не просто утеплили школу і забули. А й робимо кольорові фасади, якісно оновлюємо внутрішні ремонти, облаштовуємо медіатеки, забезпечуємо 100% підвіз учнів та ремонтуємо першочергово дороги, які ведуть до опорних шкіл. Аби підвезення дітей було комфортним і безпечним», – наголосив голова ОДА.

В Ємільчинській ЗОШ №1 навчається 410 учнів. До перших класів прийшло 48 дітей. У школі запроваджено інклюзивне навчання: 2 учні навчаються за інклюзивною формою (3 та 6 кл.) та 3 учні за індивідуальною формою навчання (2, 4 та 8 кл.).

Довідково. На реконструкцію приміщень школи у 2016 році використано 3,3 млн грн, у 2017 р. – 5,3 млн грн.

Також у 2016 році за рахунок коштів фонду соціально-економічного розвитку придбано комплект меблів – 15 парт, 30 стільців, стіл та стілець для вчителя, Придбано в грудні 2016 році навчальні кабінети на суму 170,0 тис грн з обласного бюджету.

У 2017 році за рахунок районного бюджету придбано лави для спортивного залу та меблі. За рахунок обласного бюджету придбано навчальні кабінети на суму 990,9 тис. грн. У 2017 році школа отримала 11 комплектів комп’ютерів з КНР.

Прес-служба ОДА

DSC_1009.JPG