Директор НАБУ заявив, що нардеп від Житомира Розенблат сфальшував інформацію про своє відрядження

Народний депутат Борислав Розенблат сфальшував інформацію про своє відрядження, повідомивши про поїздку в Ізраїль, а намагався вилетіти до Німеччини. Про це сказав директор НАБУ Артем Ситник в ефірі 5 каналу.

Зараз агентство перевіряє інформацію про наявність у Розенблата німецького громадянства.

“Незважаючи на те, що було клопотання про отримання дипломатичного паспорту Розенблатом нібито для поїздки в Ізраїль, насправді він збирався летіти в Німеччину, зараз перевіряється у нього інформація про наявність громадянства цієї держави. Також була інформація, що він має підроблений паспорт перетину кордону”, – заявив Ситник.

Нагадаємо, що 20 жовтня суд зобов’язав Розенблата здати паспорти і знову носити електронний браслет. Розенблату винесено заборону покидати міста Київ і Житомир без дозволу детектива, прокурора і суду. Прокурор зазначив, що Розенблат зобов’язаний носити браслет до 18 грудня включно. Суд підтвердив, що докази, знайдені під час обшуку нардепа Розенблата у літаку, допустимі.

Також  з’явилось відео обшуку нардепа Розенблата у літаку.

Як писав Репортер, нардеп Розенблат заявив, що його затримали в аеропорту і не пустили до Німеччини працівники НАБУ. При цьому, він зазначив, що написав листа в НАБУ про поїздку сьогодні до Німеччини. Напередодні Розенблат повідомив, що правоохоронці зняли з нього електронний браслет у зв’язку із закінченням терміну дії обов’язків, які було покладено на нього судом.