Китайці розробили лазерну зброю для боротьби з терористами

Китай створив нову лазерну зброю для боротьби з тероризмом, вона здатна вражати цілі на відстані до 200 метрів, пише видання Global Times з посиланням на розробника Hongfeng.

Ця держкомпанія спільно з Китайською корпорацією аерокосмічної науки і промисловості (CASIC) продемонструвала новітню лазерну зброю в ході антитерористичних навчань в провінції Хубей. Дата проведення навчань не вказується.

Комплект озброєння включає оптичний приціл, переносний джерело живлення, прилад дистанційного керування і лазерний випромінювач.

Як заявив після участі в проекті інженер Янь Ачже, в порівнянні з іншими видами озброєння, нова лазерна зброя вражає цілі точніше і швидше. Вона беззвучна і не створює спалаху світла при пострілі, зручна у використанні, так як віддачі при пострілах немає.

Крепление под коллиматор или оптику для любой модели оружия – читать здесь.

Нагадаємо, до 2022 року в США планують створити тисячі протиракет системи ПРО, що  перевищить російські та китайські міжконтинентальні ракети. 

Розробка нової зброї розглядається як елемент американської «третьої компенсаційної стратегії», яка передбачає застосування новітніх технологій і методів управління для досягнення переваги над противником.

Якщо перші дві «компенсаційні стратегії» реалізовувалися у протидії СРСР, то третя спрямована переважно проти Китаю. Розробка гіперзвукового зброї в значній мірі реалізується в рамках ініціативи PGS (Prompt Global Strike), головна мета якої – гарантований удар по будь-якій точці планети протягом не більше години. Передбачається створення гіперзвукової ракети або використання кінетичної зброї (запускається з навколоземної орбіти снаряда), а також розгортання по всій планеті систем ракетного запуску, наприклад, з підводних човнів або авіаносців.