На Житомирщині створили професійний волейбольний клуб

Голова обласної ради Володимир Ширма презентував 3 жовтня у спорткомплексі «Динамо» волейбольний клуб «Житичі», який представлятиме нашу область на всеукраїнському рівні.

Участь у презентації клубу також взяли заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, голова Житомирського обласного відділення НОК України Олександр Оніщук, начальник управління сім’ї, молоді та спорту Світлана Гресь.

Представляючи загалу клуб,Володимир Ширма зазначив: «Хоч команда створена лише три місяці назад, але декілька перемог уже отримала. Наші хлопці стали справжнім відкриттям на VI Всеукраїнському турнірі «Кубок Свободи», присвяченого пам’яті Героїв Небесної Сотні, що проходив у Чернівцях».

Також Володимир Ширма наголосив, що лише спільним зусиллям обласної федерації волейболу, обласної ради, облдержадміністрації створено команду.

У складі команди спортсмени з Житомира, Лугин, Ємільчина, Олевська.

Всі вони є вихованцями наших ДЮСШ з районів і міст. Деякі хлопці професійно грали у складі команд інших міст України та за кордоном. Але тепер вони всі гратимуть у складі волейбольного клубу «Житичі» та представлятимуть на спортивній арені рідну Житомирщину.

Також голова обласної ради анонсував представлення жіночої волейбольної команди. « А в перспективі ми хочемо і вже зараз опрацьовуємо питання створення комунального спортивного інтернату у чи ліцею для обдарованої молоді. Адже для нашої області вкрай важливо, щоб талановиті спортивні кадри зростали і залишались у нас», – сказав Володимир Ширма під час спілкування з пресою.

Зазначимо, що у складі волейбольної команди грають Ігор Завіруха та Олег Антонюк – вихованці Житомирської обласної школи інвалідів Житомирської облради, які вибороли друге місце XXIII Дефлімпійських ігор 2017 року з волейболу у м. Самсун в Туреччині.

За волейбольний клуб «Житичі» грають:

  1. Ігор Завірюха – капітан команди, діагональний
  2. Олег Антонюк – зв’язуючий
  3. Дмитро Кузьменко – ліберо
  4. Ігор Кузенко – догравальник
  5. Володимир Мірчев – догравальник
  6. Іван Черняк – центральний блокуючий
  7. Андрій Король—центральний блокуючий
  8. Дмитро Голуб – догравальник
  9. Артем Омельченко – догравальник
  10. Олександр Кобелянський – діагональник
  11. Сергій Дем’янчук – центральний блокуючий
  12. Костянтин Іваницький – центральний блокуючий

Перший тренер команди – Сергій Терейковський , Вадим Кравченко – тренер. Директор клубу – Олександр Гибало.

Фоторепортаж з презентації волейбольного клубу “Житичі” можна подивитись за посиланням.

1avkz2
1avkz3
1avkz41avkz5

1vkz6
1avkz7

1 avkz8
1avkz10

Прес-служба обласної ради