Під Вінницею ще іноді вибухають снаряди

Станом на 7 год. 2 жовтня відкритих осередків горіння немає, спостерігається поодинока детонація боєприпасів.

Таку інформацію надають у ДСНС.

Зведеним піротехнічним загоном ДСНС України (108 чол. та 41 од. тех.) обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 12,6 тис. га території, продовжується виконання заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів. 

Усього з початку виконання робіт отримано 313 заявок, виконано – 309, виявлено та вилучено 547 вибухонебезпечних предметів.

За інформацією рятувальників, для проведення розвідки та гасіння пожежі на території військового складу залучено 9 пожежних танків, 5 інженерних машин розгородження МО України. Авіацією ДСНС з початку робіт було здійснено 48 вильотів (скинуто 384 тони води). 

О 18:00 29 вересня авіація ДСНС закінчила роботу по гасінню пожеж на території військового складу.

Раніше у Міністерстві оборони України повідомили, що з 19:00 27 вересня на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області не зафіксовано жодного вибуху.

Як писав Репортер, за повідомленням місцевих мешканців, пожежа на складах почалась 26 вересня, близько 21 години вечора.

Як заявляв Турчинов, за втрату боєприпасів під час пожеж в Балаклії і Калинівці мають відповідати усі відповідальні, починаючи з Муженка.