Україна не змогла пробитися на чемпіонат світу

Дубль Андрія Крамаріча поховав надії збірної України зіграти на чемпіонаті світу в Росії (0: 2).

Все хороше колись закінчується. Пожили ми кілька днів в мріях і вистачить. Скільки разів вже здавалося, що наша збірна на порозі якогось невеликого чуда, але в сухому залишку були лише смуток і розчарування. Бачили, як мало не дав волю емоціям Ярмоленко в кінці матчу? Так ось хочеться, щоб і футболісти розуміли – нам постійно хочеться плакати після ігор збірної, хоча до матчів ми читаємо про горезвісну “боротьбі протягом усього матчу” та слухаємо всякі обіцянки. Давайте про все по порядку.

Зі стартовим складом Шевченко не здивував. Після матчу з Косово було зрозуміло, що на цей раз Марлос потрапить в основу, а Ярмоленко напевно відправиться в напад. Так і сталося. Невеликі питання були з приводу тріо півзахисників, але і тут обійшлося без сюрпризів. Новоспечений тренер хорватів Златко Даліч, в свою чергу, зробив дві заміни в порівнянні з попереднім поєдинком. Одна вимушена. Замість травмованого Брозовіч вийшов Бадель. Друга зміна – це вихід центрбека Ловрен замість Піваріча, що спричинило за собою переклади Види на правий фланг, а Врсалько – на лівий. Вельми сміливі рішення тренера перед таким життєво важливим для збірної матчем.

Гості почали поєдинок дуже активно і за перші хвилини мали два напівмоменти. Вже на 19-й секунді в свої ворота ледь не перевів м’яч Ярослав Ракицький. Через хвилину Степаненко в падінні головою вибив м’яч зі своєї штрафної, коли там утворився невеликий “пожежа”. Після цього нашій команді вдалося заспокоїти гру і створити свої моменти. Здорово пробивав Марлос з лінії штрафного, але його удар був заблокований Мітровіч. Непогано пару раз накидав в штрафну Коноплянка, проте партнери не йшли на ці передачі. Субашич ледь не відправив м’яч у свої ворота після гармати від Ракицького. Коноплянка не влучив у ворота з метрів шести після накидання від Ярмоленко. Хоча б один з цих моментів потрібно було реалізовувати, адже після цього, як показав матч, наша гра в атаці розтанула в повітрі.

Все-таки хочеться подякувати і похвалити команду Шевченка за перший тайм. Нехай ми і не забили, але діяли агресивно, комбінували, пресингували. Грали саме в той футбол, який хочеться бачити. Мало хто, міг уявити, що в другому таймі від цієї гри не залишиться, за великим рахунком, і сліду. Хорвати, як і в першому таймі, заволоділи перевагою з перших хвилин і, на жаль, вже не віддали його “синьо-жовтим”. Перше розчарування для всієї України сталося на 62-й хвилині. Крамаріч скористався ювелірним пасом від Модріча і спокійно головою відправив м’яч у дальній кут воріт Пятова. Що робили наші гравці, коли Лука отримував пас і оцінював ситуацію? Просто дивилися або, що ще гірше, пятились до воріт.

Шевченко тут же кинув у бій Коваленко і Сидорчука, але замість спроб українців зрівняти рахунок, ми побачили другий гол у ворота П’ятова. Врсалько зі своєї половини поля (!) Віддав пас в штрафну на Ракитича, забіг якого, схоже, прогавив Хачеріді, і гравець Барселони першим дотиком прострілив на дальню штангу, де був той же Крамаріч – 2: 0. Це був вирок для нашої збірної. Два моменти – два голи. В цьому і різниця сьогоднішніх суперників. Після цього віри в перемогу не було ні у вболівальників, ні у самих футболістів. Решта хвилини перетворилися на муки для всієї України. Другий тайм був знову провалений і причини цього не зовсім зрозумілі.

На цій мінорній ноті чемпіонат світу 2018 року закінчується для збірної України так і не встигнувши початися. А нам нічого не залишається, крім як сподіватися, що до наступного етапу тренерському штабу збірної вдасться побудувати команду, здатну здорово грати в протягом не тільки одного тайму, а цілого матчу.

Україна – Хорватія 0: 2

Гол: Крамаріч, 62, 70

Україна: Пятов – Караваєв, Ракицький, Хачеріді, Матвієнко – Степаненко, Ротань (Сидорчук, 68) – Марлос (Бесєдін, 78), Гармаш (Коваленко, 66), Коноплянка – Ярмоленко

Хорватія: Субашич – Віда, Мітровіч, Ловрен, Врсалько (Піваріч, 86) – Модріч, Ракітіч, Бадель, Крамаріч (Пашаліч, 88), Перішич – Манджукич (Ріг, 90)

Попередження: Степаненко, Ротань

За матеріалами сайту Football.ua.