Вибори в ОТГ: масштаб та статистика виборчих зловживань порівняно з попередніми виборами зменшилися – “Опора”

Виборчий процес на перших виборах у об’єднаних територіальних громадах був достатньо конкуретним, при цьому виборці отримали можливість обирати серед широкого переліку кандидатів, висунутих місцевими організаціями політичних партій або самовисуванців. 

Про це заявили в мережі “Опора”.

“І хоча масштаб та статистика виборчих зловживань порівняно з попередніми виборами зменшилися, безпрецедентні випадки кримінального втручання в перебіг виборів на етапі голосування (як це було на виборчій дільниці №120505 Дніпропетровської області) прямим чином унеможливлюють реалізацію виборцями своїх прав, а отже є неприпустимими”, – зазначили в “Опорі”.

Також спеціалісти мережі відзначають, що порушення законодавчих вимог щодо ведення передвиборної агітації, непрозорість фінансування кампаній кандидатів, випадки втручання державних службовців до виборчого процесу, проблеми із утворенням виборчих округів та виготовленням виборчих бюлетенів, прояви підкупу виборців залишаються переконливим аргументом на необхідності проведення комплексного удосконалення виборчого законодавства.

“… яке має попередити відтворення виявлених проблем виборчого процесу вже на виборах у об’єднаних територіальних громадах у грудні 2017 року”, – йдеться в повідомленні.

Як писав Репортер, на Житомирщині із самого ранку фіксували порушення на виборах.  Виборці рвали бюлетені і носили їх додому