Вибори в ОТГ: у Житомирській області виборці рвали бюлетені і носили їх додому

У місті Овручі Житомирської області на ДВК №180709 (вул. Івана Франка, 33) виборець, отримавши бюлетені, порвав їх і повідомив, що ці вибори йому “зовсім не потрібні”. Про це повідомляють в Опорі.

На дільницю викликали поліцію, яка склала протокол про адміністративне правопорушення. Тест на вміст алкоголю показав, що виборець перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Також у селі Раківщина Овруцького району на ДВК №180778 (вул. 1-го Травня, 40/2) виборець прийшов голосувати за 10 хв до закриття дільниці. Отримавши бюлетені, зайшов до кабінки для голосування, однак вийшов з бюлетенями в кишені та заявив, що не бажає кидати їх до скриньки. 

Члени комісії пояснили чоловікові, що це обов’язково робити. У відповідь виборець порвав бюлетені, однак захотів кинути їх у скриньку, та йому завадили члени комісії. У ДВК повідомили, що не буде враховувати ці бюлетені.

На ДВК № 180710 (вул. Князя Олега, 11) виборець, отримавши бюлетені для голосування за кандидатів у депутати та голову, пішов до кабінки. Але коли вийшов з неї – не вкинув бюлетені в скриньку для голосування, а вийшов за межі дільниці. 

Повернувшись до ДВК через деякий час, пояснив, що забув дома окуляри і вертався по них. Члени виборчої комісії не дозволили чоловікові вкинути бюлетені в скриньку і вирішили не враховувати їх, адже факт голосування в приміщенні ДВК не був зафіксований.

На дільницю викликали поліцію, щоб зафіксувати інцидент.

Як писав Репортер, на Житомирщині із самого ранку фіксували порушення на виборах.

Нагадаємо, у Житомирській області вибори до 13 ОТГ.