Вибори в ОТГ: великі партії розповідають про свої перемоги. В тому числі й на Житомирщині

Партія БПП “Солідарність” та “Батьківщина” звітують про результати своїх перемог.

Інші партії на своїх сайтах поки не дають проміжних результатів.

Президентська партія заявляє, щоза результатами паралельного підрахунку голосів, проведеного партійними штабами, у неї 108 переможців, або 53,73%, на посади голів ОТГ – висуванці, члени партії або кандидати, які йшли за підтримки партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

З них – 16 міських ОТГ, 30 селищних та 62 сільських.

За результатами підрахунку половини бюлетенів партія стверджує, що отримує не менше 600 депутатських мандатів.

ВО «Батьківщина» – 520, Аграрна партія – 221, «НАШ КРАЙ» – 102, Радикальна партія – 93, «УКРОП» – 154, Опозиційний блок – 25, ВО «Свобода» – 58, Самопоміч – 63, Відродження – 22, Народний фронт – 22, 725 – депутати – самовисуванці. Загалом 29 жовтня обирали 4506 депутатів ОТГ.

Напередодні партія “Батьківщина” оголосила результати екзит-полу, проведеного місцевими громадськими організаціями спільно з «Батьківщиною Молодою» у 59 ОТГ. За його результатами «Батьківщина» отримала перемогу на виборах в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ), які відбулися 29 жовтня в усіх областях України.

«Незважаючи на весь тиск, який чинила команда президента, «Батьківщина» набрала 23%, відповідно до результатів екзит-полу. А БПП «Солідарність» при всьому шаленому адмінресурсі, при маніпуляціях та брудних технологіях, взяв лише 18%», – наголосили у партії.

Правда сьогодні, на сайті партії зазначають уже не про перемогу, а про «численні» перемоги.

Зокрема, за інформацією партії, на виборах голів об’єднаних територіальних громад у Житомирській області  перемагає два кандидати від «Батьківщини». У Словичанській ОТГ – Володимир Трикоша, у Мартинівській ОТГ – Віктор Кривульський.

Загалом  14 кандидатів від «Батьківщини» та 11 самовисуванців, які йшли за підтримки партії здобули посаду голів.

В свою чергу, за попередніми даними «Солідарністі», кандидати від партії  на посади голів міських, селищних та сільських голів перемогли у Житомирській області – у 5 ОТГ.

Загалом за попередніми підрахунками кандидати від партії лідирують у 94 ОТГ, з них 12 міських, 27 селищних та 55 сільських.