32-річний житомирянин крав кабель, залишивши цілі мікрорайони без зв’язку. Фото

Під час перевірки причетності 32-річного житомирянина, якого затримали на місці крадіжки, до інших правопорушень, з’ясувалось, що від його рук постраждали цілі мікрорайони міста. Нині слідчими встановлено його причетність до понад трьох десятків крадіжок кабелів у м. Житомирі. Про це повідомляють в Нацполіції.

Чоловіка було затримано уночі 15 листопада. Тоді спрацювала сигналізація на лініях. На місце події прибув наряд поліцейських охорони. Правоохоронці виявили підозрілого чоловіка з рюкзаком, в якому той заховав близько 100 м кабелів та інструменти.

На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що затриманий – 32-річний житомирянин. А кабель зв’язку, що був у його рюкзаку, вірогідно щойно викрадено з підвального приміщення багатоповерхівки.

“Під час розслідування кримінального провадження з’ясувалось, що чоловік причетний до кількох десятків аналогічних крадіжок, які вчиняв з літа цього року, – повідомив начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока. – Через його дії інколи без телефонного зв’язку залишались не тільки будинки, але й цілі мікрорайони міста. Нині встановлено його причетність до близько трьох десятків таких злодіянь.”

Чоловік свою провину не заперечує. Розповідає, що таким чином підзаробляв на прожиття – обпалював обмотку та здавав металеві дроти у пункти прийому металобрухту.

Досудове розслідування триває. Відповідно до чинного законодавства йому може загрожувати до 3 років позбавлення волі.