Дипломати України в Польщі домовились про реконструкцію та облаштування могил воїнів УНР. Фото

Дипломатичні представники України в Польщі обговорили з владою міста Каліш питання співпраці в реконструкції і облаштуванні могил воїнів Української Народної Республіки. 

Про це 14 листопада повідомила прес-служба посольства України в Польщі на своїй сторінці в Facebook.

Українські дипломати відвідали м.Каліш та вшанували пам’ять офіцерів і козаків УНР. Після чого, зустрілися з мером міста Гжегожем Сапінським.

“Мали також честь зустрітися з мером міста Каліш паном Гжегожем Сапінським. Обговорили питання співпраці в реконструкції і облаштуванні могил воїнів УНР“, – йдеться в повідомленні.

У посольстві наголосили, що для України – це святі місця пам’яті борців за Українську державу, для Польщі – це місця поховання вірних союзників, які пліч-о-пліч з Військом Польським зупинили більшовицьку навалу у 1920 році і тим самим зробили значний вклад в утвердження незалежної Польської держави.

“Збереження в належному вигляді місць пам’яті воїнів УНР на території Польщі та гідне їх спільне вшанування на державному і суспільному рівнях є не лише християнським і морально-патріотичним обов’язком, але й важливим кроком в процесі дальшого зближення наших держав і народів”, – зазначили в прес-службі.

Тиждень.ua