Американці побудували найдорожче в світі посольство

В середині січня в Лондоні відкриють новий офіс дипмісії США, який стане найдорожчим будинком посольства в світі. 

Його будівництво обійшлося в 1 млрд доларів. Купить строительные материалы в киеве.

Експерти кажуть, що стільки на офіси для дипломатів не витрачала жодна держава. Американська канцелярія буде “випромінювати відкритість, в той же час приховуючи розумні способи захисту від нападу”, пише Archinect News.

Про відкриття нового офісу повідомили представники посольства на офіційній сторінці в Twitter. Там же опублікували і фото екстравагантного будівлі.

Проект будівлі розробили архітектори американської компанії Kieran Timberlake, зареєстрованої в Філадельфії. Будова розташована поруч з Темзою. Форма посольства – це прозорий кристалічний куб, який журналісти вже охрестили “цукровим кубом”. Він встановлений на монументальній колонаді. Високотехнологічний фасад виконаний з ламінованого скла, а зовнішня оболонка – з етілентетрафторетілена (ETFE), прозорої плівки, яка мінімізує проникнення прямих сонячних променів і відблисків, забезпечуючи рясний природне світло по всьому інтер’єру. Архітектори обіцяють, що за рахунок спеціальної фарби виникатиме ілюзія зміни відтінків кольору будівлі в залежності від погоди і часу доби.

Посольство обійшлося американцям в 1 млрд доларів тому, що при його будівництві використовували найсучасніші способи захисту від нападів. Такі заходи вживають у всіх містах, де оголошена підвищена загроза терористичних актів. Автори проекту запевняють, що, незважаючи на колосальний захист, будова буде “випромінювати відкритість”.

Попереднє будівлю посольства США в Лондоні було спроектовано в 1960 році і вже не могло вмістити всіх співробітників відомства, а також не задовольняло вимоги безпеки.