​Фронтальний навантажувач

Фронтальний навантажувач відрізняється компактними розмірами, універсальністю і маневреністю. Купівля фронтального навантажувача – доступний спосіб виконати великий обсяг робіт, пов’язаних з будівництвом, ремонтом, підготовкою і розчищенням території.

Під час проведення дорожньо-будівельних чи ремонтних робіт часто виникає потреба в мобільній самохідній спецтехніці, здатній оперативно виконувати вантажно-розвантажувальні роботи, переміщення вантажів, очищення території від сміття та інші види робіт. Є машини, які можуть впоратися з подібним обсягом робіт – це фронтальні навантажувачі. Где купить фронтальный погрузчик.

Фронтальний навантажувач є важккою технікою на колісній базі, яка за замовчуванням обладнана ковшем. Широкий ківш закріплений спереду. Ковшем можна набирати, піднімати і переміщати різні матеріали. Переважно це сипучі матеріали – пісок, щебінь, гравій, земля та інше.

Ємність стандартного ковша фронтального навантажувача дорівнює в середньому 2-3 м3, іноді до 6 м3. Але це не межа – зустрічаються модифікації, у яких ємність ковша становить близько 50 м3. Це величезні вузькоспеціалізовані машини, які навряд чи можна знайти на звичайних будівельних майданчиках і підприємствах, де робота на фронтальному навантажувачі зводиться до операцій з малими і середніми вантажами.

Виграючи перед екскаватором в компактності і мобільності, фронтальний навантажувач не може замінити його, коли питання стосується копання. Але це не є його головною функцією. Навантажувач з ковшем може переносити досить великі вантажі, завдяки своєму широкому ковшу.

Замість колісної бази фронтальний навантажувач може бути поставлений на гусениці. Це доцільно для робіт на пухкому грунті або коли є ризик пошкодження коліс.