Простий рецепт приготування красивого й корисного домашнього хліба з 7 злаками. Він містить вітаміни і мікроелементи, життєво необхідні для людини.
Підходить для тих, хто дотримується здорового способу життя і стежить за фігурою. Хлебопекарная ротационная печь technofood.com.ua.
Інвентар:
Ніж кондитерський – 1 шт.
Форма для хліба – 1 шт.
Скляна миска, 16 см – 1 шт.
Тісто:
Вода кімнатної температури – 270 ± 10 мл
Олія – 1-2 ст.л.
Хлібна суміш «Хліб 7 злаків» – 1 уп.
Керівництво:
Суміш «Хліб 7 злаків» чи подібну викладаємо в миску, додаємо пакетик дріжджів (додається), наливаємо 270 мл води кімнатної температури, 1-2 ст л рослинного масла і замішуємо тісто.
Тісто вимішуємо протягом 5-7 хвилин до тих пір, поки воно не почне відставати від стінок миски.
Якщо тісто не об’єднується в загальну масу, дуже тверде або крхтоподібне, то потрібно додати 10-20 мл води.
Миску змащуємо рослинним маслом, укладаємо тісто, накриваємо рушником або харчовою плівкою і залишаємо тісто в теплому місці для бродіння на 1 годину.
За цей час тісто має збільшитися в об’ємі в 2-2,5 рази.
Виймаємо тісто з миски, кладемо на присипаний борошном стіл, руками надаємо тісту довгасту (ботонообразную) форму.
Укладаємо сформований батон в прямокутну форму, змащену маслом.
Накриваємо сформованное тісто серветкою і залишаємо в теплому тесті на 30-50 хвилин.
Тісто за цей час має добре збільшитися в обсязі.
Перед тим, як випікати хліб гострим ножем робимо на поверхні тіста надрізи. Якщо надрізи зробити не надто глибокі і часті, то виходить дуже цікава сіточка.
Відразу ж ставимо форму з тістом в попередньо розігріту духовку і випікаємо 40-45 хвилин при температурі 200°С.
Готовий хліб перекладаємо на решітку або дерев’яну дошку для охолодження.
А тепер фото цього хліба, випеченого в хлібопічці. Смачного!