​Майстер клас. Хліб із 7 злаків

Простий рецепт приготування красивого й корисного домашнього хліба з 7 злаками. Він містить вітаміни і мікроелементи, життєво необхідні для людини. 

Підходить для тих, хто дотримується здорового способу життя і стежить за фігурою. Хлебопекарная ротационная печь technofood.com.ua.

Інвентар:

Ніж кондитерський  – 1 шт.

Форма для хліба  – 1 шт.

Скляна миска, 16 см – 1 шт.

Тісто:

Вода кімнатної температури – 270 ± 10 мл

Олія – 1-2 ст.л.

Хлібна суміш «Хліб 7 злаків» – 1 уп.

Керівництво:

Суміш «Хліб 7 злаків» чи подібну викладаємо в миску, додаємо пакетик дріжджів (додається), наливаємо 270 мл води кімнатної температури, 1-2 ст л рослинного масла і замішуємо тісто.

Тісто вимішуємо протягом 5-7 хвилин до тих пір, поки воно не почне відставати від стінок миски.

Якщо тісто не об’єднується в загальну масу, дуже тверде або крхтоподібне, то потрібно додати 10-20 мл води.

Миску змащуємо рослинним маслом, укладаємо тісто, накриваємо рушником або харчовою плівкою і залишаємо тісто в теплому місці для бродіння на 1 годину.

За цей час тісто має збільшитися в об’ємі в 2-2,5 рази.

Виймаємо тісто з миски, кладемо на присипаний борошном стіл, руками надаємо тісту довгасту (ботонообразную) форму.

Укладаємо сформований батон в прямокутну форму, змащену маслом.

Накриваємо сформованное тісто серветкою і залишаємо в теплому тесті на 30-50 хвилин.

Тісто за цей час має добре збільшитися в обсязі.

Перед тим, як випікати хліб гострим ножем робимо на поверхні тіста надрізи. Якщо надрізи зробити не надто глибокі і часті, то виходить дуже цікава сіточка.

Відразу ж ставимо форму з тістом в попередньо розігріту духовку і випікаємо 40-45 хвилин при температурі 200°С.

Готовий хліб перекладаємо на решітку або дерев’яну дошку для охолодження.

А тепер фото цього хліба, випеченого в хлібопічці. Смачного!