Муравицького, якого підозрюють у держзраді, можуть перевезти із Житомира до Києва

Сьогодні Вищий спеціалізований суд України розгляне справу журналіста на прохання його адвокатів. Про це пише російський “Рамблер”.

«Суд зобов’язав доставити Муравицького В. А. до Києва для його безпосередньої присутності поруч зі своїми адвокатами при розгляді клопотання захисту про зміну підсудності», – повідомив один з адвокатів Руслан Берещенко.

При цьому, пізніше видання “Украина.ру” повідомило, що Муравицького до Києва таки не повезли, але суд відбудеться без нього.

«Василя не доставили. Поки незрозуміло, чому. Засідання має відбутися і без нього», – повідомив адвокат Андрій Гожий.

Нагадаємо, за інформацією прес-служби СБУ, правоохоронці встановили, що у своїх матеріалах блогер обґрунтовував законність зміни меж території і державного кордону України, «справедливість» анексії Криму Росією, створення терористичних псевдодержавних утворень на сході України, аргументував необхідність незаконного приєднання окремих регіонів нашої держави до інших країн, поширював інформацію щодо збору коштів та матеріального забезпечення так званих «ополченців Донбасу».

Співробітники спецслужби затримали блогера у серпні поточного року. Під час санкціонованих обшуків за місцем реєстрації і проживання зловмисника вилучили комп’ютерну техніку з доказами підготовки блогером маніпулятивних публікацій та електронне листування з російськими кураторами, оригінали та копії укладених із державними інформаційними агентствами РФ угод на підготовку замовних антиукраїнських матеріалів.

Як писав Репортер, судили Муравицького у Житомирі. 

Нагадаємо, СБУ заборонила в’їзд пропагандисту російських “РИА Новости”, який у статті про прокремлівського блогера написав брехню про житомирських журналістів.