Полісменам Житомирщини влаштували тренінг з надання першої медичної допомоги

З метою підвищення рівня готовності до дій в умовах надзвичайних ситуацій, у тому числі пов’язаних з можливим травмуванням людей, в Управлінні поліції охорони в Житомирській області проведено заняття з набуття умінь та навичок, необхідних для надання першої медичної допомоги.

Про це повідомляє Управління поліції охорони в Житомирській області.

З особовим складом були відпрацьовані такі прийоми першої медичної допомоги як: первинний огляд постраждалого з наданням першої допомоги, відновне положення, порушення прохідності дихальних шляхів, непритомність, відсутність дихання, кровотечі та їх зупинка, невідкладні стани, травми, транспортування постраждалого.

Кожен спробував теоретичні заняття на практиці. Інструктор Червоного Хреста моделювала різні екстремальні ситуації, в яких потрібно було діяти злагоджено, швидко та професійно. Адже в паніці людина забуває знання, але моторика рук, здобуті в результаті кілька разових повторів навички підкажуть інтуїтивно, що саме потрібно робити.

Теоретичні та практичні основи, імітація надзвичайних ситуацій, дали можливість поліцейським охорони оволодіти принципами надання першої допомоги.

«Від своєчасної та правильно наданої Першої Допомоги залежить життя та здоров’я постраждалого. В деяких випадках постраждалий мусить надавати першу допомогу сам собі» – зазначила інструктор Червоного Хреста Інна Городня.

Поліцейські подякували працівникам Червоного Хреста за здобуті знання та корисне заняття.