Позов нардепа від Житомира Розенблата проти НАБУ та САП суд розгляне у наступному році

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом народного депутата України від Житомира (позафракційного) Борислава Розенблата до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі (САП).

Як повідомила в п’ятницю прес-служба Окружного адмінсуду Києва, позивач просить суд визнати протиправними дії НАБУ, які були узгоджені з прокурорами САП – про проведення щодо нього оперативно-розшукових дій.

Розенблат також просить суд зобов’язати детективів НАБУ і прокурорів САП дотримуватися вимог чинного законодавства щодо дотримання гарантій депутатської недоторканності у відповідному кримінальному провадженні.

Попередній судовий розгляд справи призначено на 30 січня 2018 року.

Нагадаємо, що 20 жовтня суд зобов’язав Розенблата здати паспорти і знову носити електронний браслет. Розенблату винесено заборону покидати міста Київ і Житомир без дозволу детектива, прокурора і суду. Прокурор зазначив, що Розенблат зобов’язаний носити браслет до 18 грудня включно. Суд підтвердив, що докази, знайдені під час обшуку нардепа Розенблата у літаку, допустимі.

Також з’явилось відео обшуку нардепа Розенблата у літаку.

Як писав Репортер, нардеп Розенблат заявив, що його затримали в аеропорту і не пустили до Німеччини працівники НАБУ. При цьому, він зазначив, що написав листа в НАБУ про поїздку сьогодні до Німеччини. Напередодні Розенблат повідомив, що правоохоронці зняли з нього електронний браслет у зв’язку із закінченням терміну дії обов’язків, які було покладено на нього судом.