Спецоперація силовиків: у Запорізькій області впіймали “донецьких”, які пограбували вінницьких підприємців під Бердичевом. Фото

Співробітниками Департаменту карного розшуку, Головного управління Національної поліції в Житомирській області, поліції в Запорізькій та Одеській областях, Корпусу оперативно-раптової дії Житомира та Запоріжжя спільно зі Службою безпеки України затримано 9 осіб за підозрою у скоєнні серії нападів. Про це повідомляють у Нацполіції.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв розповів, що зловмисники були затримані під час чергового злочину – нападу на приватний будинок.

«Попередньо встановлено, що всі вони – мешканці окупованої частини Донеччини та підозрюються в ряді зухвалих розбоїв із застосуванням зброї, що хвилею прокотилися по території держави», – повідомив керівник Нацполіції.

Він також зазначив, що зловмисники скоювали розбійні напади на громадян, загалом, підприємців, перевдягаючись у поліцейську форму.

Окрім того, за інформацією обласної прокуратури, дана група осіб підозрюється у нападі на автодорозі «Житомир-Могилів-Подільськ» у смт. Гришківці Бердичівського району. Тоді, рухаючись на двох автомобілях, блокували авто, в якому двоє вінницьких підприємців поверталися із виставки ювелірних виробів та, застосувавши автоматичну зброю, вчинили розбійний напад.

На даний час вирішується питання про кваліфікацію дій затриманих осіб та повідомлення їм про підозру.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.