ТОП фітнес трендів 2018 року

Американський коледж спортивної медицини (ACSM) провів опитування серед професіоналів у сфері фітнесу і охорони здоров’я про тенденції 2018 року. 

У дослідженні брали участь більше чотирьох тисяч фахівців з США, Японії, Німеччини, ОАЕ, Австралії, Великобританії, Канади, Фінляндії, Китаю, Італії, Сербії та багатьох інших країн. Nebbia – шорты для фитнеса женские.

1. Високо інтенсивні інтервальні тренування (HIIT)

Цей напрямок полягає в чергуванні інтенсивних вправ з короткими проміжками відпочинку і відновлення. Таке тренування зазвичай займає менше 30 хвилин, що в принципі не так багато для занять в залі, але експерти заявляють, що короткі інтенсивні тренування корисніше повільних і довгих.

2. Групові тренування

Групові програми розраховані на людей з різним рівнем фізичної підготовки і є мотивуючими, завдяки лідерським якостям інструктора і змагальної основі в групі. Існує безліч напрямків групових тренувань з використанням різного обладнання від аеробіки до велосипедних класів. 

3. Вправи з використанням маси власного тіла

Тренування з використанням власної маси дозволяють не тільки збільшувати витривалість, але і допомагають нарощувати м’язову масу. Вправи з використанням маси власного тіла, завдяки хорошій упаковці комерційними фітнес клубами, стали популярні в усьому світі! Типові програми таких тренувань проходять при використанні мінімального обладнання, що робить їх недорогими і доступними для будь-якого фітнес-центру. 

4. Силовий тренінг

Силові тренування залишаються популярними в усіх сферах фітнесу та здоров’я. У 2015 році рейтинг силових тренувань впав до 4-го місця, а в 2016 та 2017 років роках знизився до 5-го місця. Силові тренування включають в себе вправи з використанням тренажерів з опором. мнастику, TRX і інше.

5. Йога

Йога перемістилася вгору в рейтингу в 2018 року, хоча в 2016 році мала всього лише 10-е місце. Популярність йоги доводять зіркові шанувальниці, такі як Шарліз Терон, Наомі Кембелл, Діта Фон Тіз.

Йога може мати різні форми від ледачої до акробатичній: силова йога, Аштанга-віньяса, Хатха, Інь-йога, Айенгар і багато інших. Зростаюча популярність йоги також полягає в тому, що вона щороку освіжає себе, винаходить щось нове, стаючи найбільш захоплюючою формою вправ.