У Житомирі кінологи з усієї України завершили своє навчання. Фото

4 грудня комплексним іспитом завершилось навчання для майже двох десятків інспекторів з різних регіонів України, які опановували професію кінолога в ДУ «Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських». Про це повідомляють у Нацполіції.

Іспит складався з 5 частин, серед яких загальний курс дресирування, подолання смуги перешкод, розшук по запаховому сліду, вибірка речей та затримання злочинця.

Відтак поліцейські з Дніпропетровської, Київської, Одеської та інших областей України – всього 17 інспекторів – демонстрували разом зі своїми чотирилапими помічниками відпрацьовані у ході шестимісячного навчання навички.

Особливістю цього курсу стала присутність у ньому третини дівчат. Одна з випускниць Марина Гавриленко, поліцейський-кінолог з ГУНП м. Києва, каже, що її помічник «Бой» найкраще впорався із завданням по мінно-розшуковій роботі, то ж дівчина задоволена результатом навчання, отриманими нею знаннями та сформованими у службового собаки навичками.

Відтак уже за кілька днів правоохоронці повернуться до місць постійного несення служби та розпочнуть свою безпосередню роботу у територіальних підрозділах поліції всієї України.