​У Житомирі влаштували благодійний вечір в підтримку дітей зі зниженим зором

Творчо-космічна атмосфера, жива музика, подарунки та підтримка меценатів – це все поєдналося в рамках благодійного вечору закриття графічної виставки житомирського митця Артура Хачатряна, котрий і став організатором акції. 

Для дітей зі зниженим зором влаштували справжнє свято під назвою «Космічна Одіссея в світ дитинства». Захід відбувся 7 грудня в приміщенні музею космонавтики ім. С. П. Корольова.

Головні гості заходу – це учні підготовчого спеціалізованого класу зі зниженим зором при НВК 38, які завітали разом з мамами та своєю вчителькою. Перед відкриттям заходу першим подарунком для них стала захоплююча екскурсія музеєм та знайомство з космічною атрибутикою та історією підкорення космосу людиною.

Благодійний захід художник Артур Хачатрян планував провести ще перед відкриттям персональної виставки графіки «Космічна Одіссея». І ось, напередодні зимових свят, вдалося втілити задумане.

«Ми всі з дитинства. Цей вечір доброти і благочинної справи під назвою «Космічна Одіссея в світ дитинства» має на меті послужити дітям і показати приклад усім іншим що, про дітей треба піклуватися, адже це наше майбутнє. Сьогодні вдалось зібрати небайдужих, об’єднати зусилля задля того, щоб у цих діток було усе необхідне для повноцінного життя і дитячих радощів. Я радий, що став провідниками доброї справи», – відкриваючи захід зазначив Артур Хачатрян.

Ініціативу митця підтримав музей космонавтики ім. С. П. Корольова, Фонд родини Розенблат, Житомирська обласна община вірмен «ЄРЕБУНІ», кав’ярня-кондитерська «Теретенія» та небайдужі житомиряни.

Залучені кошти направлять підготовчому спеціалізованому класу зі зниженим зором при НВК 38 для придбання обладнання для занять.

Директор музею космонавтики Ірина Дяченко приєдналась до слів вдячності, а також відзначила Артура Хачатряна Грамотою за мистецьку діяльність та активну співпрацю.

Підтримала благочинну акцію і депутат обласної ради, голова з гуманітарних питань Олена Галагуза:

«Сьогодні потрібно об‘єднувати зусилля, аби допомагати особливим діткам. Найперше, що мене вразило, коли познайомилася із цим спецкласом, відсутність умов для навчання. Батьки і педагог самотужки давали раду учбовій кімнатці. Закликаю усіх не стояти осторонь і захистити право цих дітей на навчання».

Окрім того, Артур Хачатрян не оминув і сумну дату свого національного коріння – рівно 29 років назад у Вірменії сталась жахлива трагедія, сотні життів забрав потужний землетрус. Присутні вшанували жертв хвилиною мовчання.

Закінчився вечір врученням подарунків, матеріалів для занять та солодощів для діток.

Вечір проходив під музичний супровід інструментального квартету.

Артур Хачатрян зазначив, що і надалі кожне відкриття персональної виставки буде мати благодійний характер.

Виставка «Космічна Одіссея» відкрилась в музеї космонавтики 7 листопада. На виставці було представлено 10 картин, які виконані в авторській манері графіки.Артур Хачатрян вперше презентував свої графічні роботи, адже він славиться своїми олійними пейзажами, натюрмортами та архітектурними принадами міста Житомир. Уперше художник познайомився з містом понад рік тому, коли став учасником Всеукраїнського пленеру «Житомирська палітра» 2016. А вже пізніше художник переїхав жити в саме місто Житомир.

Артур Хачатрян провів у Житомирі ряд персональних виставок, мистецьких проектів.Розпорядженням міського голови Сергія Сухомлина від 20 жовтня 2017 року за високу професійну майстерність, благодійну і громадську діяльність та значний особистий внесок у розвиток культури та мистецтва міста Житомира Артура Хачатряна нагороджено відзнакою «За заслуги перед містом ІІІ ступеня».

Фото: Олександр Титарчук