Які продукти подорожчали, а які подешевшали на ринках Житомирської області

На продовольчому ринку у листопаді 2017 р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,4%.

Такі дані наводить управління статистики.

Найбільше, на 9,8–7,2% подорожчали яйця, сало, молоко, на 3,9–0,9% – сметана, хліб, кисломолочна продукція, мінеральні води, сири, сіль, прянощі та кулінарні трави, рис.

Водночас, цукор подешевшав на 5,7%, шоколад, борошно і крупи, свинина, морозиво, м’ясо курей, кава – на 3,3–0,5%.

Також знизились ціни на овочі загалом на 4,3%, в основному, за рахунок подешевшання коренеплодів, цибулі та грибів – на 10,2%, картоплі – на 6,4%.

На фрукти відбулося зниження цін у цілому на 4,5%, у т.ч. цитрусові – на 8,6%, ківі – на 9,7%.

Алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в ціні загалом на 0,4%.