Щоб заспокоїти Росію, їй треба відключити SWIFT

Заходу достатньо однієї дії, щоб зруйнувати нинішній російський режим, а президент країни-агресора РФ Володимир Путін – бандит. Про це в інтерв’ю Апострофу заявив французький політолог і журналіст, який живе і працює в Києві, Олів’є Ведрін.

“Якщо ми хочемо послабити Путіна, нам потрібно зробити тільки одне – відключити (Росії, – ред.) SWIFT. Якщо ми зробимо це, через два-три дні Росія буде економічно зруйнована, а Путін не буде президентом, тому що люди навколо Путіна не хочуть втрачати свої гроші. А їх сім’ї в США, Європі, їхні гроші – в європейських і американських банках… Це буде кінець Путіна”, – зазначив експерт.

Відповідаючи на питання, чи є перспективи для мирного процесу в Україні в 2018 році, експерт сказав: “З усіма компонентами і фігурами, які є зараз, немає. Тому що ніхто не розуміє, як вести переговори з Путіним. ЄС занадто слабкий, а Франція і Німеччина не розуміють Путіна. Вони мають справу з бандитом, з радянською людиною, для якого є тільки переможець і переможений. Він хоче бути переможцем, і невдаха, на його думку, повинен програти все. Тому з Путіним неможливо домовитися – можна тільки бути сильнішим за нього”.

За його словами, Путін буде продовжувати заважати Україні.

“Тому що він не хоче, щоб Україна була успішною, він не може цього дозволити. Тому нічого не зміниться. Якщо завтра українець буде заробляти більше, ніж росіянин, якщо Україна буде щасливою державою, пропаганда в Росії не буде ефективною, і Путін буде змушений протистояти революції або чомусь подібному. Мета Путіна – знищити, покарати Україну”, – наголосив Ведрін.

Ліга.новини