У Житомирі підприємець зі сміттєзвалища “зажав” місту півмільйона гривень

За результатом позиції прокуратури Житомирщини підприємство сплатить до бюджету Житомира понад півмільйона гривень боргу.

Доводи прокуратури Житомирської області щодо порушення приватним підприємством умов договору та зобов’язання сплатити до місцевого бюджету понад 550 тис грн боргу підтримано апеляційним судом, – повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

У травні 2015 року між Житомирською міськрадою та приватним підприємством укладено інвестиційний договір з експлуатації полігону твердих побутових відходів м. Житомира, відповідно до якого підприємство зобов’язалося щомісячно перераховувати до місцевого бюджету 60 тис грн.

Однак, усупереч умовам договору, підприємство сплатило кошти лише за травень і червень 2016 року та безпідставно припинило виконання своїх зобов’язань. Унаслідок цього, станом на березень 2017 року перед місцевим бюджетом утворилася заборгованість на суму понад 900 тис грн.

Прокуратура області, з метою захисту інтересів держави, у травні 2017 року подала до господарського суду Житомирської області позов про стягнення зазначеної заборгованості, який частково задоволено та зобов’язано підприємство сплатити понад 550 тис грн.

Не погодившись з таким рішенням суду, приватне підприємство подало апеляційну скаргу.

Наразі, з урахуванням доводів прокуратури області щодо її безпідставності, Рівненським апеляційним господарським судом апеляційну скаргу залишено без задоволення, а рішення суду про стягнення понад півмільйона гривень – без змін.