У Житомирі скоріше б вже добудували спортмайданчик на Малікова

Без категорії

Майданчик будується коштом платників податків. Півтора мільйони гривень виділили з бюджету.

Спортивний майданчик за адресою Польський Бульвар, 13 почали будувати ще влітку 2016 року. Договір про його зведення уклали в 27 липня 2016 року. Замовник спортивного майданчику – управління капітального будівництва Житомирської міської ради, ініціатор – депутат міської ради Тетяна Онопрієнко.

«Там була сума до 1,5 мільйона ( 1млн 472 тис 828 грн – авт.) Було звернення депутата міської ради Тетяни Онопрієнко про виділення коштів для реконструкції цього спортивного майданчика. Міська рада виділила кошти, розроблений проект і розпочалися будівельні роботи. У них (підрядна компанія ТОВ «ІБК Укртехспецбуд-ТД» авт.) термін виконання був рік, потім знову подовжили договір до повного виконання робіт», – каже в.о. начальника УКБ Житомирської міської ради Вячеслав Глазунов.

Зараз роботи на майданчику не ведуть і в черговий раз підрядна організаціякомпанія ТОВ «ІБК Укртехспецбуд-ТД» не вклалася в терміни виконання. Розірвати контракт з цією організацією не можуть.

«Будемо продовжувати договори, тому що знайти підрядника, який після когось буде завершувати роботи, важко», – повідомив в.о. начальника УКБ Житомирської міської ради Вячеслав Глазунов.

І в управлінні капітального будівництва Житомирської міської, і в ТОВ «Житомирська архітектурно-планувальна майстерня», яке виступило автором проекту, кажуть, що відповідальність за недобудований майданчик лежить на підряднику (компанії ТОВ «ІБК Укртехспецбуд-ТД».

«Підрядна організація не вкладається в графіки, які заявила сама. Тому літом вони практично не проводили роботи».

Про це розповів головний інженер проекту майданчика, ТОВ «Житомирська архітектурно-планувальна майстерня» Олександр Бославський.

Натомість представник підрядної організації Олексій Шидловський провини компанії, яку представляє, не бачить. Протягом півтора року майданчик не можуть завершити будувати через бюрократичну тяганину, пов’язану зі зміною керівників управління, яке замовило об’єкт – пояснює юридичний представник компанії-підрядника «Укртехспецбуд».

«Проблематика реалізації цього майданчика полягає в тому, що проект, за яким був підписаний договір, вже тричі змінювався. Окрім того, що змінювалися керівники управління капітального будівництва, тричі змінювався сам проект. Загальна Початкова частина проекту була у вигляді двох майданчиків, потім скоротили один майданчик. Увесь час були зауваження від тих чи інших керівників управління про те, які мають бути характеристики цього майданчика. Також вийшла проблема в погодніх умовах і в підряднику – компанія з Одеси, яка робить велику кількість майданчиків і вона відтягувала терміни до вересня. Коли у вересні почали виконувати роботи спочатку пішов дощ – зупинилися. На сьогодні увесь матеріал куплений – клей, мастило, які там використовуються для даного покриття. Загальна кількість терміну остаточного виконання тиждень – 4 дні на вкладання гуми, 1 день розмітка, встановлення воріт і кільця», – каже юридичний представник компанії ТОВ «ІБК Укртехспецбуд-ТД» Олексій Шидловський.

Навесні представник підрядної організації пообіцяв завершити реконструкцію спортивного майданчика.

Окрім того, що майданчик недобудований, він ще й не огороджений в деяких небезпечних, на думку батьків, місцях. На сьогодні футбольне поле – наполовину без прорезиненого покриття. Територія із турніками не огороджена, захисного спеціального покриття немає, а деякі турніки висотою понад три метри. 

Новий, хоч і недобудований майданчик, приваблює дітей, однак батьки його остерігаються через небезпеку падіння дітей на тверду плитку.

«Я мама двох діток. В мене великий страх, що моя дитина може впасти. Це покриття є небезпечним, як для моїх діток, так і для спортсменів, які тут займаються», – розповілажитомирянка Надія Іванисько.

Плитка замість прорезиненого покриття – справді небезпечна для дітей, погоджується автор проекту Олександр Бославський. Однак він каже, що така спортивна локація призначена для дітей старшого віку та дорослих. До того ж плитка замість прорезиненого покриття значно здешевила проект, повідомив пан Олександр.

Автор іншого проекту Сергій Маковський розповів, як йому вдалося звести мультиспортивний майданчик протягом всього 2-х місяців. Чоловік подав свій проект на бюджет участі міста Житомира в 2016 році і зайняв перше місце. Цей спортивний проект поблизу 24 школи міста Житомира став випробуванням для пана Маковського, адже раніше подібним він не займався. 

Вартість майданчика Маковського – майже півтора мільйона гривень – стільки ж виділили з міського бюджету для об’єкту за адресою Польський Бульвар, 13. Суми – рівнозначні, однак якість та терміни виконання робіт суттєво відрізняються.

Допоки замовник, проектувальник та підрядник обмінюються взаємними звинуваченнями, спортивний майданчик на Малікова досі лишається недобудованим. На сьогодні там роботи не проводяться. Огорожа майданчику в деяких місцях пошкоджена. 

Наталія Дехтієвська