Як жити, коли десь поруч гинуть люди, захищаючи твій спокій?!…

Без категорії

22 лютого о 16:20 в кінотеатрі ім. Івана Франка відбудеться прем’єрний показ телевізійного ігрового художнього фільму «Тримай біля серця». 

Музичним лейтмотивом фільму стала пісня Володимира Шинкарука.

“Запорошуємо на пегляд стрічки. Сюрпризом для багатьох стане і поява житомирських акторів у кадрі”, – написав на своїй сторінці у Фейсбук організатор культурних подій Ігор Шурпан.

Це перший повнометражний ігровий фільм, створений вінницькою студією «SwitVideo Production», знайомої житомирянам по короткометражним фільмам, які демонструвалися під час минулого кінофестивалю «Пілігрим».

Фільм розповідає про події 2014 року з початком драматичних подій на Сході України. Колишній військовий Сергій Вітрук не може знайти душевного спокою. Робота не приносить задоволення, з дружиною немає порозуміння, одна радість- дочка Зорянка. А тут іще події на Сході – АТО. Загибель колеги стає останньою краплею. Сергій вирішує добровільно повернутися в армію. Його підрозділ потрапляє в оточення. І саме там відбувається несподівана зустріч… Що зараз – війна чи мир? Як жити, коли десь поруч гинуть люди, захищаючи твій спокій?!…

Картина отримала прокатний рейтинг 12+ і має посвідчення Національного фільму.

Зйомки проходили у м. Вінниці та м. Калинівці за підтримки Вінницької міської ради та її голови Сергія Моргунова.

Автори сценарію: Лілія Легостаєва, Валерій Шалига
Режисер фільму: Валерій Шалига
Оператор-постановник: Василь Медяний
Художник-постановник: Сергій Нагорний
Композитор: Іван Небесний, Володимир Шинкарук
Продюсери: Василь Медяний

В головних ролях: Ігор Волков, Лілія Нагорна, Олег Примогенов, Сергій Романюк, Марійка Львова, Олександр Нємченко, Тарас Постніков, Лідія Белозьорова.

Прем’єрний показ у Житомирі відбувається за підтримки Держкіно України, Управління культури Житомирської міської ради та відділу «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво» Житомирського коледжу культури та мистецтв ім. Івана Огієнка.