​Житомир – місто героїв, нам є кого підтримувати, – Борислав Розенблат

Без категорії

У Житомирі діє Благодійний Фонд родини Розенблат. Організація допомагає багатодітним, малозабезпеченим, учасникам АТО та їхнім сім’ям, талановитим дітям, літнім людям. У 2017 році родина Розенблат витратила на благодійність більше 5 мільйонів гривень.

«З перших днів війни і досі ми підтримуємо наших військових. Купували автомобілі, каски, бронежилети, розгрузки, берці, намети, ліхтарі, прилади нічного бачення, одяг, їжу, побутову техніку. На фронті теж потрібні холодильники, пральні машини, сушарки для одягу. Навіть важко порахувати скільки на це все пішло коштів. Але хлопці ще й сьогодні відписуються, що техніка, яку передавали у 2014 чи 2015 роках досі працює і допомагає. Це результат. Роботи вистачає, адже Житомир – місто героїв, нам є кого підтримувати»,- розповів засновник Фонду, Борислав Розенблат.

У 2017 році лише на матеріальну допомогу Фонд витратив майже 2 мільйони 300 тисяч гривень.

«Фонд родини Розенблат, це неприбуткова організація, яка не збирає пожертви, а фінансується виключно за кошти членів родини Розенблат. На жаль, Фонд не може допомогти усім, хто звертається. Минулого року ми багато допомагали громадським організаціям, які опікуються дітьми з інвалідністю та літніми людьми: інвалідні візки, меблі, рюкзаки, канцтовари, одяг, взуття, побутова техніка, ліки. Встановлювали в Житомирі дитячі майданчики. Родина Розенблат допомагала у лікуванні школяру Володі Каблову, який потрапив під тролейбус, студентці Вікторії Шилюк, яку досі рятують від наслідків нападу та багатьом іншим людям», – зазначила волонтерка Фонду, Людмила Альтовська.

У жовтні 2017 року Борислав Розенблат повністю взяв на себе лікування житомирського десантника Дмитра Перцева. Чоловік отримав поранення на Сході і міг втратити ноги. Ситуація була складна тим, що в Україні лікарі боялися братися за операцію, а військового треба було лікувати. Адже на руках у нього старенька мама і він сам виховує дочку. Засновник Фонду, Борислав Розенблат знайшов клініку в Ізраїлі, яка взялась за лікування Дмитра.

«В Ізраїлі мене зустріли, поселили в готель. Потім я зустрівся з професором, який мене оглянув і сказав, що буде робити операцію. Вона пройшла успішно, тепер я ходжу без милиць, а лікарі вже кажуть, що пора по-тихеньку пересідати на велосипед. Переліт, операція, проживання коштували понад 30 тисяч доларів. Моя родина не мала цих коштів. Я дуже вдячний Бориславу Розенблату за таку допомогу, це безцінно», – розповів військовий Дмитро Перцев.

«Ми намагаємось вкладати кошти у розвиток нашого рідного Житомира, ми підтримуємо різноманітні культурні, освітні заходи, співпрацюємо з волонетрами. Наприклад, усі роки ми підтримуємо Хореографічну асамблею ім. Н.Скорульської, стали засновниками і організаторами Різдвяного ярмарку, підтримуємо житомирських спортсменів. Вони їдуть на змагання, а коштів на дорогу чи на проживання немає. А це ж важливо, бо вони ж їдуть представляти Житомир, Україну! Долучаємось, як меценати, радіємо перемогам і призовим місцям. Наша благодійна програма «Хто, як не ми?» працює і особливе місце у ній посідає підтримка талановитих школярів», – розповіла Олена Розенблат, співзасновниця Фонду.

Загалом, за три роки родина Розенблат спрямувала на благодійність понад 15 мільйонів гривень.

Відкриття дитячого майданчика від Фонду родини Розенблат у Житомирі

Десантник Дмитро Перцев повернувся з Ізраїлю без милиць

Підсумки творчого конкурсу Моя рідна українська мова від Фонду родини Розенблат

Фонд родини Розенблат підтримав призами учасників турніру зі стрітболу

Фонд родини Розенблат встановив 20 дитячих майданчиківjpg

Фонд родини Розенблат подарував житомирянам 6 льодових скульптур

Фонд родини Розенблат прозвітував про свою діяльність