Україна продовжить санкції проти громадян та юридичних осіб Росії, – Гройсман

Світ

Політика санкцій проти громадян та юридичних осіб Росії, визнаної країною-агресором проти України, має бути продовжена і посилена, адже агресор має нести повну відповідальність і платити високу ціну за свої дії.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Ради національної безпеки та оборони України, присвяченого питанням санкційної політики та виходу України з органів Співдружності незалежних держав.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«У нас є повне розуміння того, що країна-агресор має нести відповідальність і платити високу ціну за те, що вони зробили на території нашої держави. Уряд розглянув рішення про продовження санкцій, надав свої пропозиції РНБО. Кожен, хто має відношення до будь-яких злочинів, які підтримуються Росією, має бути суворо покараний», – сказав Володимир Гройсман.

Він також прокоментував поступовий вихід України з органів СНД та розірвання договорів, ухвалених у рамках Співдружності. «Ми постійно робимо інвентаризацію таких договорів. Ніякої співпраці з агресором бути не може. Тож рішення (про вихід) – справедливе. У нас є всі можливості вибудовувати двосторонні стосунки з партнерами – без штучних утворень на кшталт СНД».

Глава Уряду також торкнувся теми оцінки виборів в об’єднані територіальні громади, які пройшли 29 квітня. Результати волевиявлення стали однією з тем дискусії на засіданні РНБО.

«За оцінками експертів, ці вибори стали одними з найбрудніших після Революції Гідності. А скільки це може продовжуватися? Один майдан встав через фальсифікацію, другий – через неповагу до людей, і зараз за продовольчі набори знов купляють голоси. Це для цього ми робили децентралізацію? – сказав Прем’єр-міністр. – Треба сприяти тому, аби люди могли обирати владу. З тими, хто приходить на нечесній хвилі, треба жорстко боротися». 

Глава Уряду підкреслив, що правоохоронні органи вже займаються розслідуваннями. «Нагадаю: ми схвалили проект закону про відповідальність (за неправомірні дії під час виборів). І коли ми зробимо це законом, ситуація покращиться. Купляєш голоси – будеш сидіти у в’язниці», – додав Володимир Гройсман.