Сім’я Даринки Макарчук в селі Листвин Овруцького району живе в нормальний умовах, – Коцюбко

Без категорії

6 серпня 2018 року відбулося друге засідання робочої групи з моєю заявою від 11.07.2018. Про що йшла мова на цьому засіданні.

Секретар міськради Наталія Чиж – голова робочої групи, і член виконкому Олександр Блощинський – член робочої групи відвідали сім’ю Даринки Макарчук в селі Листвин Овруцького району за 190 км від Житомира.

Поспілкувавшись з мамою, татом, братами і сестрами Даринки, переконалися, що з дівчинкою і її сім’єю все в порядку. Представники Житомирської міськради переконалися в тому, що Даринка здорова і благополучна.

Хочу звернути увагу на те, що в моєму заяві йшлося не стільки про педофілію і згвалтування дівчинки, цим повинні займатися правоохоронні органи, йшлося, в основному, про те, що працівники соціальних служб і вихователі Коберник і Круглов 11 квітня 2018 року залишили дітей в небезпеці одних. Саме це питання і піднімалося на засіданні робочої групи. Інша справа, що саме це питання не було висвітлено в засобах масової інформації.

Блощинський, член Житомирського міськвиконкому сказав, що в українському законодавстві не передбачена цілодобова присутність вихователів разом з дітьми.

Керівник центру соціального захисту Житомирської міськради Юрченко сказала, що це нормально, коли діти залишаються одні без вихователів.

Однак, якщо надходить до соціальних служб сигнал про те, що дитина у батьків перебуває без нагляду, одна, таких батьків позбавляють батьківських прав і дитини передають під опіку держави ті ж самі соціальні служби.

Але під час засідання робочої групи, працівники житомирських соціальних служб раптом не побачили нічого поганого в залишенні вночі без нагляду дорослих не одного а десяток дітей!

За словами сусідки Коберник – Єгорової, вихователя іншого дитячого будинку сімейного типу розташованого по сусідству, Коберник і Круглов залишали дітей без нагляду не тільки вночі 11 квітня 2018 року, а й були відсутні з 4 по 9 червня 2018 року – були на весіллі в Одесі, свої фото за цей період Коберник і Круглов виклали в соціальні мережі.

Також Коберник і Круглов були відсутні з 22 по 24 червня – їздили на весілля в Любарський район, про цей факт вони також виклали свої фото в соцмережі.

Ці дві події підтверджені фактами – власними фото Коберник і Круглова, але, за словами сусідів, ці два вихователя постійно відсутні, діти в їхньому будинку надані самі собі. Тому виникає питання: ми, платники податків, платимо величезні гроші на кожну дитину цим вихователям за те, що вони дивляться за дітьми.

Дитячий будинок сімейного типу – тільки красива назва, оболонка, а вихователі кидають дітей в небезпеці і їдуть розважатися по весіллях, по морях. і, при цьому, вони не несуть ніякої відповідальності, а просто отримують гроші за дітей.

Мова йде саме про дитячий будинок сімейного типу Коберник і Круглова. А співробітники держслужб у справах дітей Житомирської міськради підтримують таких вихователів, і самі поводяться по відношенню до дітей так само.

На засіданні в якості свідка був опитаний неповнолітній Денис Кальчук, колишній вихованець дитячого будинку сімейного типу Коберник Круглова. Керівник центру соціального захисту Житомирської міськради Юрченко початку грубила хлопчикові, намагалася придушити морально волю цього неповнолітнього.

Я вимагаю, щоб Юрченко була звільнена зі своєї посади, тому що вона не має права працювати з дітьми. Денис розповів про те, що Коберник і Круглов вкрали його особисті гроші, а потім на його вимогу повернули лише малу частину. Тому він написав заяву про розкрадання особистих грошових коштів в прокуратуру. Хлопчик також написав скаргу на ім’я губернатора Гундича, особисто був у нього на прийомі і скаржився на те, що його, здорового, відправили в протитуберкульозний санаторій на Богунії, де щодня напихали його, здорову дитину, ліками проти туберкульозу, чим завдали істотної шкоди його здоров’ю. А поки його не було в будинку сімейного типу, Коберник і Круглов отримували його гроші. Він вбачає в цьому злий умисел. Під час засідання біля Дениса змушені були виставити охорону від нападів Коберник, яка, після розмови з юнаком, терміново покинула зал засідань робочої групи.

На засіданні було розглянуто також заяву Галини Чижової про те, що в дитячому будинку сімейного типу Коберник побила вихованку, зламала дівчинці ніс. Дівчинка поскаржилася в поліцію, зняла побої, надала рентгенівські знімки до справи.

З десяти членів робочої групи на засіданні були присутні всього 4 людини, включаючи мене. Звичайно, питання дітей нікому не цікаві, це ж не земельне питання! По землі всі б прийшли.

Журналісти, підказали мені, що держслужбовці не захищають Коберник, вони захищають себе і свою бездіяльність і безвідповідальність.

Глава групи Наталя Чиж сказала, що розформовувати дитячий будинок сімейного типу Коберник Круглова не будуть.

Я ж, як член робочої групи, вважаю, що у таких вихователів потрібно відібрати дітей і передати їх в інші благополучні будинки. А держслужбовці Пашко, Бібла, Іваницька та Юрченко повинні бути звільнені зі своїх посад тому, що вони:

1) залишили дітей в небезпеці;

2) ніяк не відреагували на те, що творять Коберник і Круглов;

3) стверджують, що можна залишати дітей одних без нагляду, можна брехати на суді, можна використовувати і надавати суду фальшиві документи. Я маю на увазі довідки про відсутність у Даринки Макарчук батька, матері, братів і сестер, які були підписані Хилевич – головою ЛИСТВИНСЬКОЇ сільради. На підставі цих фальшивих довідок Даринка Макарчук досі має статус сироти, їй видали медкартку як сироті.

Керівник центру соціального захисту Житомирської міськради Юрченко цинічно і відверто заявила, «ну і що, що у Даринки Макарчук є батьки, за нашими документом вона все одно сирота». Юрченко повністю профнепридатна!

Іваницька, яка брехала на суді, що Даринка сирота, також профнепридатна!

Бібла пояснила мені, що 11 квітня вона покинула напризволяще вночі десяток дітей тому, що у неї вдома без нагляду знаходилась її рідна дитина. Дітей залишили вночі одних в небезпеці не просто люди, а держслужбовці, покликані цих дітей захищати і відстоювати інтереси цих дітей.

Ось про що йшла мова в моїй заяві від 11.07.2018 року. – розгляд питання про непрофесійну поведінку держслужбовців і вихователів дитячого будинку сімейного типу Коберник і Круглова.

Депутат міськради Гринишина, яка також займається справами дітей, дуже дивно повелася. Коли зайшла Коберник, Гринишина почала з нею обніматися при членах робочої групи, показуючи тим самим своє упереджене ставлення, а потім покинула зал засідання робочої групи. Навіщо тоді Гринишина давала згоду на включення її в цю робочу групу?

Завдяки багатостраждальній Даринці Макарчук, всі дізналися про страшні злочини, що кояться з мовчазної згоди ось таких держслужбовців і депутатів Житомирської міськради.

Вихователь Коберник пише заяви в поліцію про те, що батьки погано виховують Даринку. Звідки Коберник може знати як виховують дівчинку, якщо дитина перебуває в селі Листвин за 190 км від Житомира? Порушили кримінальну справу з цього приводу, але слідчий справу закрив.

Другий раз Коберник написала заяву 13.06.2018 в ювенальну поліцію Житомирської області. Ті перенаправили заяву в Овруч 13.06.2018. 13.06.2018 слідчий з Овруча взяв двох понятих і поїхав з ними за 40 км до села Листвин, де написав протокол і акт про те, що батьки не виховують Даринку Макарчук духовно. 13.06.2018 цей протокол передали до суду. Як швидко «зліпили» справу! 26.06.2018 відбулося судове засідання, де було винесено рішення, що Даринка Макарчук погано виховується в сім’ї духовно. У серпні буде засідання апеляційного суду в Житомирі.

Словечанська сільрада, територіальна громада якої включає село Листвин, винесла рішення про те, що Даринка міститься в хороших умовах і сім’я Макарчук – хороша сільська родина, діти доглянуті і відбирати у них дитини не можна.

У той же час Коберник подала заяву до Верховного суду на те, що рішення Житомирського апеляційного суду про повернення дитини рідним батькам було неправильним.

Жага, зусилля відібрати дитину у рідних батьків не припиняються. Третій рік судів проти цієї сім’ї і цієї маленької дівчинки! Заяву матері про зґвалтування дитини не розглядають, слідчих дій не проводять. Вся ця система показала свою порочність.

Житомирська влада, замість того, щоб розкрити нарив – публічно розібратися з порушниками закону, намагається приховати це все. Дають в ЗМІ неправдиву інформацію, роблять винуватими журналістів, активістів, але факти говорять про те, що міська влада намагається залишити на своїх місцях вихователів, що кидають дітей в небезпеці, безвідповідальних держслужбовців, які не виконують свої обов’язки, і, таким чином, підривають сам інститут Української Державності. Тому що Держава покликана захищати своїх громадян.

Я думаю, що фінал буде ще цікавішим. Не буває так, щоб галушки википіли, а вода залишилася.

PS: Наталя Чиж, секретар Житомирської міськради, і член Житомирського міськвиконкому Олександр Блощинський з’їздили в село Листвин Овруцького району і побачили повне благополуччя сім’ї Макарчук.

Ці матеріали ми передамо до суду, який відбудеться в Житомирі по протоколу поліції. Таким чином відбулося чергове диво – підклали дитині Даринці Макарчук подушечку, тому що слова Наталії Чиж про благополуччя сім’ї Макарчук – є охоронна грамота для цієї крихітної дівчинки.

Дуже добре також сказав Олександр Блощинський – «якщо підтвердиться факт того, що дитину (Дениса Кальчук) напихали в «Лісовому Березі» протитуберкульозними препаратами, то я особисто буду вимагати розформування дитячого будинку сімейного типу Коберник і Круглова».

Вражає хамська поведінка Коберник і Круглова під час засідання робочої групи. Коберник хамила голові робочої групи в обличчя і за спиною, не відповідала на питання і пішла на початку засідання робочої групи.

Я так зрозумів, що у Коберник є якісь високі покровителі, а може, ці покровителі знаходяться в Житомирській поліції? Я думаю, що журналісти розкопають і це. Комусь ж знадобилася саме Даринка, інші діти сім’ї Макарчук нікого не цікавлять.

І вже працюють нахабно, відкрито, цинічно плюють, і в прямому, і в переносному сенсі на сім’ю Макарчук, на журналістів, на громадськість і, навіть, на Житомирську міськраду в особі членів робочої групи, створеної відповідно до розпорядження мера Житомира № 597 від 11.07. 2018 року.

Олександр Коцюбко – нагороджений

нагрудним знаком «Відзнака» за заслуги

перед містом Житомиром

Я так підписався для того, щоб мені не тикали держслужбовці і депутати – чому я зайнявся цим питанням. Це мій прямий обов’язок, як людини, що має такий статус, захищати душі маленьких людей.

Олександр Коцюбко

Редакція може не розділяти позицію авторів розділу “Блог”

Автори розділу “Блог” несуть відповідальність за достовірність наведених фактів