У Житомирі до голосування в рамках Бюджету участі допущено 77 проектів. ПЕРЕЛІК

Без категорії

За результатами голосування Координаційна рада з питань бюджету участі погодила 77 – проектів та відхилила – 27 проектів.

Про це під час брифінгу повідомила секретар міської ради Наталія Чиж, повідомляє сайт міської ради.

«У 2018 році сума передбачена на реалізацію проектів бюджету участі збільшилася до 15 млн. 219 тис. У порівнянні з минулим роком кількість проектів не збільшилася, в цьому році житомиряни хотіли реконструювати сквери, та як і в минулому році – будувати спортивні майданчики – таких проектів 53. Причини відхилення проектів у тому, що їх зміст суперечить положенню про проект. Зокрема, не допущено до загальноміського голосування пропозиції які: мають комерційний характер, земельна ділянка, приміщення чи інший об’єкт не є у комунальній власності територіальної громади міста Житомира, а також проекти, де автори відмовилися від участі у проекті або ж відмовилися змінювати вартість проекту», – сказала Наталія Чиж.

Також вона розповіла, що голосування за проекти відбудеться у жовтні та проходитиме двома способами.

«Кожна людина може проголосувати тільки за один великий та за один малий проект. Ми впевнені, що при  головуванні у нас не  може бути  фальсифікації, адже можна проголосувати тільки  на сайті міськради, ідентифікувавшись за допомогою ЕЦП або Banking ID, або пред’явивши паспорт в пунктах для голосування. Система для голосування не пропустить одного і того ж мешканця міста проголосувати двічі», – зазначила Наталія Чиж.

Автори не допущених до голосування проектів протягом п’яти робочих днів мають право подати апеляційну заяву на ім’я голови Координаційної ради.

Ознайомитись з переліком допущених та відхилених проектів до загальноміського голосування можна тут.

Проект Бюджет участі в Житомирі почали впроваджувати у 2016 році. У цьому році з 7 травня по 6 липня житомиряни подавали проекти щодо покращення нашого міста в рамках Бюджету участі. Від мешканців міста було отримано 104 проекти.