На фасаді українського Культурно-інформаційного центру у Парижі з’явилась меморіальна дошка з ім’ям Героя України Василя Сліпака

Світ Україна

“14 жовтня відбулась важлива подія. Хотілося б, аби вона отримала трохи більше вашої і медійної уваги. На фасаді нашого Культурно-інформаційного центру у Парижі з’явилась меморіальна дошка з ім’ям Героя України – соліста Паризької опери – Василя Сліпака.”

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

“В цих стінах він відчував себе як вдома, ці стіни неодноразово чули його унікальний бас-баритон, його заразливий сміх, його завзяті заклики до громади.

У Парижі в той день раділи та сумували. Раділи, бо вдалося втілити в життя прекрасну народну ініціативу; сумували, бо попри всі пам’ятні церемонії, фільми та публікації, Василя страшенно не вистачає – українцям, французам, світові.

Він був унікальною особистістю, у якій поєднались музичний талант та військовий героїзм. На оперній сцені – геніальний Мефістофель, на лінії фронту – «Міф», справжній ангел-боронитель.

Про Василя знають і говорять усі, і будуть говорити наступні покоління. Друзі-однодумці продовжуватимуть його благородну справу. І ми пам’ятатимемо та шануватимемо. Мистецькому скверу імені Василя Сліпака у центрі столиці на Андріївському узвозі бути!”, – зазначив урядовець.