У Коростишеві вивели з вогню подружжя пенсіонерів

Суспільство

15 жовтня о 23:50 до Служби порятунку «101» м. Коростишів надійшло повідомлення про пожежу в двоповерховій будівлі кафе по вул. Київській. За вказаною адресою виїхали фахівці 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Про це повідомляє У ДСНС України у Житомирській області.

По прибуттю з’ясувалося, що вогнем повністю охоплено дах та другий поверх кафе, полум’я перекинулося на фронтон та покрівлю поруч розташованого житлового будинку. Керівник гасіння залучив на допомогу ще 2 відділення вогнеборців, а також техніку місцевого лісгоспу.

Щоб знеструмити кафе, рятувальники викликали працівників РЕМу. І почали відбивати вогонь від оселі. Були припущення, що в будинку можуть знаходитися люди, тому фахівці постукали у вікна та вирушили на пошуки. Із будівлі рятувальники вивели на свіже повітря подружжя 75–річних пенсіонерів, які до прибуття вогнеборців спали. І викликали швидку для дружини, бо жінка мала проблеми із серцем і почувалася недобре. Медики госпіталізували її до кардіологічного відділення центральної районної лікарні.

В 00:40 пожежу вдалося локалізувати. Ускладнювало гасіння велике пожежне навантаження будівлі кафе – у тому числі наявність дерев’яних конструкцій всередині, утеплення мінералізованою ватою тощо. Близько семи разів довелося поповнювати запаси води для гасіння  із водойми, розташованої за 1,5 км від місця події, адже гідрант поруч не працював.

Після тривалого розбирання конструкцій о 04:00 пожежу ліквідували. Вогнем знищено дах, 2-й та частково 1-й поверхи кафе, 9 кв.м фронтону житлового будинку, пошкоджено покрівлю оселі.

На ліквідацію надзвичайної події залучалося 12 вогнеборців, 4 одиниці пожежної і пристосованої для цілей пожежогасіння техніки.

Причина пожежі наразі встановлюється.