ХТО В ДОМІ ГОСПОДАР! Україна готує новий прохід військових кораблів через Керченську протоку

Україна

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявляє, що Україна готує новий прохід військових кораблів через Керченську протоку.

Про це він сказав в інтерв’ю “ВВС news Україна“, відповідаючи на питання, чи будуть українські військові кораблі ще намагатися пройти через Керченську протоку. Про це інформує Українська правда.

“Так. Це для нас принципово. Якщо ми зупинимось і відступимо, то Росія фактично виконає своє завдання по захопленню Азовського моря, пред’явить світу самовизначені нові морські кордони в Чорному морі, де-факто легалізувавши окупацію Криму”, – сказав Турчинов.

Він додав, що з проходженням кораблів не можна зволікати.

“Ми пропонуємо і нашим партнерам взяти участь у цьому проході з українських Чорноморських портів до українських портів на Азовському узбережжі. Будемо запрошувати представників ОБСЄ та інших міжнародних організацій, щоб вони були присутні на наших кораблях, для того, щоб довести всьому світу, що Україна та її моряки не порушують жодних законів і міжнародних правил”, – сказав Турчинов.

Він також додав, що було б логічно, щоб в Азовському морі на допомогу Україні з’явились кораблі НАТО.

“Поки що така наша ініціатива не отримала відповіді. Але я сподіваюся, що під час наступного проходу українських військових кораблів через Керченську протоку вони хоча б відправлять до нас своїх спостерігачів”, – підсумував секретар РНБО.