Засуджено винних у хуліганстві на Личаківському цвинтарі

Україна

30 листопада 2018 року Личаківський районний суд Львова засудив трьох польських студентів за хуліганство на «Личаківському цвинтарі» у Львові. Про це повідомляє прес-служба суду. Під час розгляду справи обвинувачені свою вину у вчиненому визнали повністю та щиро розкаялись. Суд, врахувавши покарання, яке в судових дебатах просив застосувати до обвинувачених прокурор, визнав їх винними у вчиненні злочину та призначив покарання у виді 8500 грн. штрафу кожному.

У Львові на Личаківському цвинтарі біля місця польських військових поховань затримали провокаторів

Обираючи вид та розмір покарання, суд врахував як тяжкість вчиненого злочину, так і обставини, які пом’якшують покарання, а також дані про особу винних. Так, судом взято до уваги, що обвинувачені, які є студентами 4 курсу, за місцем навчання характеризуються позитивно, щиро розкаялися та попросили пробачення за вчинене, сприяли розкриттю злочину, а також відсутність обставин, що обтяжують покарання. Об’єктивно з’ясувавши всі обставини справи, суд погодився з позицією прокурора та на підставі ст.69 Кримінального кодексу України визнав за можливе перейти до більш м’якого виду основного покарання, не зазначеного в санкції статті. Призначити покарання у виді штрафу просила і сторона захисту.

Згідно з обвинувальним актом троє громадян Республіки Польща за попередньою змовою придбали десять факелів-піротехнічних, після чого прибули на територію Державного історико-культурного музею «Личаківський цвинтар». Підійшовши до польських військових поховань, підпалили два фаєри, створюючи небезпеку пошкодження поховань, з метою зневажити пам’ять про померлого, продемонструвати зневажливе ставлення до місця поховання та суспільних, релігійних принципів та традицій, без повідомлення відповідних органів місцевого самоврядування про проведення акції з застосуванням піротехнічних засобів.