Житомирська міська бібліотека імені Василя Земляка вчить майбутніх лідерів

Без категорії

У Житомирі в читальному залі Центральної міської бібліотеки ім.В.Земляка зібралися юні читачі, які дружать зі словом і бачить себе, у майбутньому, в публічній і медійній діяльності, та хочуть отримати нові знання. 

Відбулося перше заняття у Школі творчих книголюбів , яка діє в рамках реалізації грантового проекту управління міської ради, що здійснюється громадською організацією «Український дім 21 століття»  спільно з Централізовною бібліотечною системою м.Житомира.

Про  силу майстерного слова,  про слово, яке лікує і яке може ранити, про важливість навичок уміння володіти словом слухала діти розповідь журналіста,члена Спілки журналістів України Наталії Сітченко. Творчі книголюби активно ділилися своїми думками, темами, які б вони хотіли описати у своїх майбутніх творах.

“Володіння  навичками комунікації, розвиток самостійного творчого мислення, вміння вправно викладати власні думки в усному мовленні і на письмі – якості, які мають допомогти дітям стати успішними в дорослому житті, – вважає керівник і організатор Школи творчих книголюбів Катерина Заєць. – Можливо для декого вони стануть професією. Тому учасники школи – це справді творчі і активні діти, які люблять книгу”.

В програмі  навчання відвідування редакцій електронних і друкованих засобів масової інформації, закладів культури,  зустрічі з письмениками і поетами, відомими журналістами, відвідування майстер-класів з написання ессе тощо. 

За результатами творчого конкурсу, який  відбудеться по закінченню школи, авторитетне журі визначить кращі творчі роботи школярів про любов до свого міста, своєї вулиці, своєї родини. Вони увійдуть до збірки «Живи Житомиром», яку буде видруковано у поточому році.