Види та критерії вибору шампанського

Без категорії

Класичне шампанське – це ігристе вино, яке було виготовлене у Франції, у провінції Шампань. Для цього напою використовуються певні сорти винограду (шардоне, піно нуар та піно мьоньє).

Класичне шампанське – це ігристе вино, яке було виготовлене у Франції, у провінції Шампань. Для цього напою використовуються певні сорти винограду (шардоне, піно нуар та піно мьоньє). Напій може бути моно сортовим або ж ассамлбляжним, тобто виготовленим з різних видів винограду. Вина з Шампані набули популярності ще у середньовічну добу. Перші виноградники почали висаджувати монахи, використовуючи отримані вина для причастя. Прототип сучасного ігристого шампанського з’явився у 1700 році. Цей благородний напій з багатовіковою історією вдосконалюється і до сьогодні, вбираючи в себе традиції поколінь та сучасні технології виробництва.

В нашому магазині ви знайдете колекцію найкращих ігристих вин у Дніпрі. Ознайомитися з асортиментом можна тут https://morepiva.ua/ua/dnipro/inshi_napoyi/vyno-main/ihryste-vyno/. Наші напої відрізняються багатою смаковою палітрою та незмінно високою якістю. З шампанським кожне свято стає більш яскравим та вишуканим: Новий рік, весілля або романтична пропозиція, діловий успіх чи народження дитини. Кожна визначна подія у житті матиме свій неповторний смак.

Види шампанського

Шампанські вина вирізняються ніжним, легким смаком, в якому гармонійно поєднується легка кислотність, незначна екстрактивність і приємний післясмак. Найвідоміші бренди випускають найрізноманітніші види цього напою. Найпоширенішою є класифікація за вмістом цукру.

За цим критерієм можна виділити такі види ігристого напою:

  1. Солодке. Його ще називають десертним (більше 50 г цукру / л напою).
  2. Напівсолодке або напівсухе (від 33 до 50 г /л).
  3. Сухе (17-35 г/л).
  4. Екстра-сухе. Вміст цукру не перевищує 20 г/л.

Найменша кількість цукру міститься у Брюті та дорогих натуральних видах шампанського. Кожен з них має свій неповторний букет та вживається за особливим етикетом: потрібно правильно підібрати келихи та продукти.

Критерії вибору

Перш за все варто звернути увагу на ціну. Якісне шампанське не може коштувати надто дешево. Не купуйтеся на сумнівні акції та пропозиції. Так дуже легко натрапити на контрафактну продукцію, зіпсувавши свято та самопочуття.

Також варто звернути увагу на:

  1. Зовнішній вигляд пляшки. Вона виготовляється з товстого скла. Етикетка має бути наклеєна рівно, без розмазаного клею по боках. Треба уважно читати інформацію про вміст напою, виробника та кінцевий термін придатності продукту.
  2. Якість самого напою. Якщо є бодай найменший осад або помітно змінений колір рідини – це підробка або продукт з перебитим терміном вживання.
  3. Колір. Він повинен відповідати тому, що заявив виробник. Тобто, біле шампанське матиме ледь золотавий відтінок, рожеве – відповідно, червоне – від світлого до бордового.

Щоб насолодитися грою бульбашок, краще обрати довгий бокал flute, а ось витримане колекційне біле вино по-справжньому розкриється у бокалі tulip. Завдяки його унікальній формі, смак стане більш насиченим та виразним. Перед тим, як подавати, шампанське охолоджують. Ідеальною є температура в межах від + 8 до + 10 ° C. Краще за все використовувати відерце з льодом.

В нашій мережі магазинів найкращий вибір шампанського та ігристих вин в Дніпрі. Менеджери запропонують вам найякісніші благородні напої за вигідними цінами. Гарантуємо швидку доставку та зручні умови оплати.