Все вирішують люди, а танк це просто шматок заліза

Безпека

“Перед початком війни журналісти опитали п’ятьох відомих військових американських експертів. Четверо з них пророкували швидкий військовий розгром України. І лише один сказав про можливість якогось «Дива на Дніпрі» — коли українцям вдасться відстояти Київ.

Повідомив Руслан Магуник.

Зрозуміти експертів можна. По авіації перевага Росії була просто величезна. По засобам ППО – разюча. По ракетах – велика. Серйозних бойових кораблів Україна взагалі не мала, а Росія стягнула в Чорне море майже весь свій флот.

The Independent повідомляє, що в українських військ сьогодні у 20 разів менше артилерії та у 40 разів — боєприпасів порівняно з російською армією. Крім цього, українська артилерія обмежена радіусом у 25 кілометрів, а російська здатна завдавати ударів з відстані у 12 разів більше.

У Путіна була ініціатива, фактор несподіванки та можливість завдавати ударів там, де і коли він хоче. Додайте найпотужнішу російську агентуру і в Україні, і по всьому світу. Помножте на колосальний військовий бюджет Росії, який значно перевершував український.

А українці мали лише мужність і рішучість захищати свою країну. І стара радянська зброя. Але вони зробили неможливе. Вони почали методично і завзято перемелювати весь колір «другої армії світу» — десантників, морпіхів, спецназ, кадировців, вагнерівців, денеєрівців та інших лядей-росгвардійців.

Захід так і не закрив небо. “Ленд-ліз” тільки починається. А українські війська вже перехоплюють ініціативу та переходять у наступ. І ось зараз вони вже за 15 км від Херсона.

 Слава Україні!”

Дмитро Чернишев