КП «Парк культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна» недоотримав 30% прибутку у порівнянні з минулим роком! (ексклюзивний коментар директора парку)

Новини Житомира на Репортері:цього сезону КП «Парк культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна» не отримав очікуваних прибутків від продажу квитків на атракціони. Причина цього – фіксований тариф на послуги, затверджений міською владою.

Та це лише вершина айсбергу проблем парку! Директор КП «Парк культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна» Володимир Черниш у розмові з кореспондентом Reporter.zt.ua називає такі причини недоотримання парком очікуваних прибутків:

1. Стабільний тариф

2. Конкуренція з приватними власниками атракціонів, яких до речі, в останні роки розвелося в парку чимало, і як результат – не конкурентоспроможність «веселих гірок», «лодочок», «чортового колеса», дитячих атракціонів.

3. Криза. У людей немає грошей на якісний відпочинок, у тому числі й на придбання квитків на атракціони.

За словами Володимира Миколайовича, внаслідок усіх цих причин комунальне підприємство цього сезону недоотримало близько 30% минулорічних прибутків!!!. А це ті гроші, які могли б піти на покращення зовнішнього вигляду парку, підтримання у належному технічному атракціонів.

– Та й як ми можемо виживати, якщо нас з усіх сторін обліпили приватні атракціони, які без згоди дирекції парку встановлюють на нашій території луна-парки та атракціони, здають у прокат дитячі машинки та інше, – обурюється пан Черниш. – Дозвіл на свою діяльність вони отримують у міській раді. Адміністрація парку в такому випадку не має законних підстав для відмови у наданні своєї території для приватного підприємця.

Проблема у тому, що комунальне підприємство від того сусідства терпить одні збитки – поки житомирянин дійде до наших «веселих гірок», він залишить усі гроші на різноманітних приватних машинках, гірках та силових автоматах, – продовжує директор парку. – Комунальне підприємство отримує лише мізерні суми відшкодування земельного податку. Виходить так, що підприємці отримують практично чистий прибуток, а місто, зокрема, парк, від їх діяльності не отримує жодного розвитку.

Моя пропозиція – встановлювати атракціони з дозволу адміністрації парку, з розрахунку відрахувань підприємців за право користування комерційно привабливою територією у межах 50% всіх доходів від прибутку. Тоді користь від приватних атракціонів буде не лише для їх власників, а й для усього міста у цілому, адже Парк культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна є справжньою окрасою Житомира, – вважає директор парку імені Ю. Гагаріна В. Черниш.

Чи не запізніле це рішення?

Щоб хоч якось врятувати ситуацію та підтримати КП «Парк культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна» на вчорашньому засіданні міськвиконкому було вирішено «встановити граничні розміри тарифів на послуги комунальному підприємству «Парк культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна». Це значить, що адміністрація парку зможе самостійно встановлювати власні відрахування у межах їх граничних розмірів.

Це рішення кореспондентові Reporter.zt.ua видалося трохи запізнілим, оскільки з першого жовтня передають морози, а літній сезон відпочинку вже давно позаду…

Директор парку Володимир Черниш дотримується іншої думки. За його словами, парк працює і взимку. Житомиряни мають змогу і після настання холодів відвідувати зал ігрових автоматів, автодром, більярд, тир, центр розваг.

Отож, послаблення тарифного тягаря, все ж, дозволить житомирському КП «Парк культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна» хоч трохи зітхнути з полегшенням…

Джерело: Reporter.zt.ua