Новини Житомира на Репортері: не пройшов випробування грошами: житомирський банкір «погорів» на фінансових махінаціях

Прокуратурою Житомирської області до суду направлено кримінальну справу за обвинуваченням заступника начальника та працівника районного відділення одного із місцевих банків

Прокуратурою Житомирської області до суду з обвинувальним висновком направлено кримінальну справу за обвинуваченням заступника начальника районного відділення одного із місцевих банків, за ч. 2 ст.364, ч.5 ст.191, ч. 5, ст.209, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України та ще одного працівника – за ч. 5 ст.191, ч.2 ст.209 та ч.2 ст. 358 КК України.

Як з’ясувалося у ході слідства, працівники районного відділення банку упродовж 2005-2008 років, за попередньою змовою, зловживаючи службовим становищем, використали документи мешканців районного центру та інших населених пунктів Житомирської області для оформлення фіктивних кредитних справ. Унаслідок таких злочинних дій вказані особи заволоділи грошовими коштами банку на суму майже 4 млн.грн.

Під час досудового слідства значну суму відшкодовано та накладено арешт на майно обвинувачених, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.