Початок навчального року в Житомирі ознаменувався випадком телефонного тероризму

Новини Житомира на Репортері:давненько в Житомирі нічого не мінували. Пригадується лише декількарічне замінування університету Франка, та й все. Телефонний тероризм якимось дивом завжди обминав Житомир. До вчорашнього дня…

Якомусь жартівникові стало сумно, захотілося шоу із спецтехнікою і загальним переполохом. Виявляється, зробити це нескладно – один телефонний дзвінок у міліцію із повідомленням про замінування, і – цілий квартал міста на декілька годин опиняється заблокованим міліцією.

Як стало відомо сайту Reporter.ZT.ua (Репортер Житомира)-Телефонний терорист у Житомирі “намалювався” першого вересня у день знань. Невже збіг обставин, адже саме в ці дні до Житомира з усіх районів з’їжджаються “гризуни науки” – студенти, діти йдуть у школу. Отож, міліції є над чим працювати. Попрацювати відповідним службам довелося і вчора – близько другої години дня на спецлінію «102» УМВС України в Житомирській області надійшло анонімне повідомлення про те, що в Житомирі заміновано Майдан Соборний.

Одразу ж за вказаною адресою прибули слідчо-оперативні групи УМВС, працівники МНС в Житомирській області. В той же час наряди УДАІ та патрульно-постової служби перекрили рух транспорту і оточили прилеглу територію, охороняючи її. Машини та громадський транспорт пускали в об’їзд, людей на площу не пропускали.

На місці пригоди по вулиці Черняхівського було виявлено підозрілу валізу жовтого кольору, яка знаходилася на проїжджій частині. При огляді вмісту валізи працівниками вибухо-технічної служби НДЕКЦ УМВС було встановлено, що вона заповнена бувшим у користуванні одягом і взуттям.

Після обстеження Майдану Соборного і прилеглої території з застосуванням службової собаки предметів або речовин, які б несли загрозу життю і здоров’ю людей не виявлено. Рух транспорту було відновлено, а оточення знято.

На подібні повідомлення міліція реагує оперативно і зі всією серйозністю. Якщо жартівника знайдуть – буде йому несмішно, оскільки відповідальність за подібні антисоціальні витівки – сувора. Наразі міліцією вживають заходи щодо встановлення та затримання «терориста», який «замінував» Майдан Соборний, повідомляє ВЗГ УМВС.