Інститут філології та журналістики ЖДУ ім. Івана Франка: російську мову не можна віднести до тих, що зникають. Захистимо рідну мову!!!

Новини Житомира на Репортері :вчена рада інституту філології та журналістики Житомирського державного університету імені Івана Франка на своєму засіданні 20 жовтня підтримала Звернення вченої ради Національного університету “Києво-Могилянська Академія” до Верховної Ради України про зняття з розгляду законопроекту О.Єфремова, П.Симоненка, С.Гриневецького №1015-3 “Про мови в Україні” як такого, що суперечить основоположним принципам Конституції України й суттєво звужує використання української мови в Україні.

Директор інституту Володимир Мойсієнко: “Цей закон загалом передбачає підтримку мови лише однії національної меншини – російської, яку зовсім не можна в нашій країні віднести до таких, що зникають. За його словами, уведення в дію закону в такій редакції не лише звузить сферу вживання української мови, але й максимально загострить і без того не просту соціально-політичну ситуацію у державі”.

Reporter.zt.ua