КВУ ропочинає повномаштабний моніторинг виборчого процесу в Україні

Комітет виборців України оголосив про початок національної кампанії довготермінового спостереження за процесом місцевих виборів 2010 року, який проводиться за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Моніторинг охопить20-ть областей України.

КВУ проведе довготермінове спостереження у 20-ти областях, та більш детальне середньо та короткотермінове спостереження у 8-ми з них. Метою комплексної інформаційно-просвітницької кампанії «Право на вибір 2010», є в першу чергу моніторинг виборчого процесу, інформування широкого загалу української та міжнародної громадськості щодо перебігу місцевих передвиборчих кампанії та загальноукраїнських наслідків місцевих виборів 2010.

КВУ також планує в ході проекту сприяти належній обізнаності громадян щодо їх виборчих прав, допомогти зорієнтуватися і зробити усвідомлений обґрунтований вибір. Вже розпочала свою роботу «гаряча лінія», для виборців та кандидатів. Надані консультації допоможуть захистити виборчі права громадян, як виборців так і кандидатів.

КВУ закликає громадян звертатися до спостерігачів організацій, якщо їхні права буде порушено, щоб отримати консультацію та за телефонами «гарячої лінії»
(044) 425-23-01, (044) 425-37-20.

Детальну інформацію можна отримати за телефоном:
(044)425-21-66