Опинитися у кріслі мера Житомира бажає людина, яка у ньому сиділа 20 років назад…

Новини Житомира на Репортері :сьогодні кандидат на пост Житомирського міського голови Віталій Мельничук презентував свою програму з якою він йде на вибори Житомирського міського голови від «Української платформи».

Віталій Григорович – перший демократично обраний мер Житомира. Свою посаду займав з 1990 по 1992 рік. Фахівець з економіки, фінансів та державного управління. Пройшов всі ланки адміністративної та господарської діяльності: головний економіст Житомирського заводу «Вібросепаратор», Житомирський міський голова, Народний депутат України, керівник групи радників Прем’єр-міністра України, заступник голови Рахункової палати України, віце-президент Інвестиційної компанії.

Має практику законодавчої роботи в сфері фінансів, економіки, місцевого самоврядування, один із співавторів ряду базових законів України: «Про місцеве самоврядування», «Про власність», «Про підприємництво», «Про підприємства», «Про землю» та інших.

Під головуванням Віталія Мельничука Житомир став першим містом Центральної та Східної України, над ратушею якого більш, ніж за рік до проголошення незалежності було піднято синьо-жовтий український прапор. Під рішенням міської ради про відновлення історичного герба міста Житомира, яким ми сьогодні пишаємось, також стоїть підпис Віталія Мельничука.