На Житомирщині міліціонери вже вдруге наполегливо вимагають від населення добровільно здати зброю…

Новини Житомира на Репортері :одним із напрямів роботи органів внутрішніх справ є протидія незаконному обігу, у тому числі зберіганню, зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів. З цією метою міліцією Житомирщини проводяться спеціальні оперативно-профілактичні заходи.

Так, упродовж вересня проходив уже другий з початку року місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів до неї, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, – повідомляє сайту Reporter.zt.ua ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Напередодні місячника традиційно була проведена відповідна роз’яснювальна робота серед населення щодо порядку здачі до органів внутрішніх справ зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та правових наслідків (зокрема, звільнення від кримінальної чи адміністративної відповідальності при добровільній здачі зброї та вибухових матеріалів). Такий підготовчий етап у значній мірі сприяв тому, щоб громадяни законно позбулися зброї.

За час проведення практичного етапу місячника добровільної здачі зброї до органів внутрішніх справ області громадяни здали 156 одиниць мисливської зброї. Серед них: армійських зразків – 8, мисливської гладкоствольної – 117, холодної зброї – 8, саморобної – 23 одиниці. Окрім цього, здано боєприпасів до зброї армійських зразків – 275, до мисливської нарізної – 98, до мисливської гладкоствольної – 74. Також населенням здано 33 одиниці спецзасобів.

Як розповів заступник начальника УМВС, начальник міліції громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Валерій Марчевський: «У процесі «роззброєння» від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів звільнено 28 громадян. Хочу нагадати, що громадяни, які добровільно здавали зброю, боєприпаси до неї чи вибухові матеріали звільняються від адміністративної і кримінальної відповідальності та отримують в ОВС консультацію з питання реєстрації зданої зброї. Приємно відмітити, що в результаті акції з добровільної здачі зброї, міліцією вилучено і взято на облік зброю, яка вже не потрапить до рук порушників закону і не слугуватиме насильству».

Ті ж, хто не прислухалися чи проігнорували звернення міліції, і незаконно зберігають зброю, набої та інші небезпечні пристроїв, будуть виявлятися
працівники дозвільної системи та інших підрозділів міліції Житомирщини і нестимуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.